Jentene skal lære av gutta

- Alt handler om å vinne skirenn, og målet er at jentene skal vinne mange flere verdenscuprenn.

Norges beste kvinnelige skihoppere skal løftes opp i verdenstoppen gjennom tettere samarbeid med sine mannlige kolleger.

Onsdag offentliggjorde Norges Skiforbund neste års landslag i hopp. På kvinnesiden består det av kun to jenter: Maren Lundby og Line Jahr.

- Det er rett og slett ikke flere som holder nivået. Resultatene viser det. Men dette uttaket betyr ikke at disse to jentene er de eneste vi kommer til å satse på. De er imidlertid de eneste jentene som holder et nivå som gjør det hensiktsmessig å følge opplegget til gutta, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

Trenger en topphopper Nytt av året er det nemlig at dame- og herrelandslaget skal følge noe nær samme samlingsopplegg inn mot neste vinter.

- Alt handler om å vinne skirenn, og målet er at jentene skal vinne mange flere verdenscuprenn. Vi trenger en utøver som vinner tre-fire renn hver sesong hvis vi skal klare å løfte interessen til det nivået den bør være på, sier Bråthen.

- Gutta har vist at de er gode til å vinne renn, og den erfaringa og kompetansen som ligger i det, tror vi jentene kan dra nytte av. Vi tror jentene kommer til å løfte seg mye i dette miljøet, ikke minst ved at de får brukt støtteapparatet i større grad enn tidligere, tilføyer han.

Trondheim første stopp Sportssjefen innrømmer gjerne at oppfølgingen av kvinnelandslaget ikke har vært på høyde med den de mannlige kollegene har fått.

- Tidligere har de havnet litt på siden, og kun vært sammen med gutta innimellom. Nå blir oppleggene i sin helhet slått sammen. Hovedintensjonen er å sørge for at det skal være høyere nivå på all aktivitet som gjøres for de beste jentene, fastslår Bråthen.

Allerede 11. mai møtes de to landslagene til sin første felles samling i Trondheim.

(NTB)