Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jentene venter på islandske vulkanutbrudd

Thorir er sintere enn Marit.

TEMPERAMENT: Håndballjentene kjenner Thorir Hergeirsson godt som assistenttrener. De mener han har mer temperament enn Marit Breivik, selv om de ikke har sett noe til det ennå. Foto: Claus Fisker/SCANPIX
TEMPERAMENT: Håndballjentene kjenner Thorir Hergeirsson godt som assistenttrener. De mener han har mer temperament enn Marit Breivik, selv om de ikke har sett noe til det ennå. Foto: Claus Fisker/SCANPIX Vis mer

||| ÅRHUS (Dagbladet): Thorir Hergeirsson har nå fire strake seire som landslagssjef. Han har ikke hatt noen grunn til å kjefte på jentene ennå, men de er forberedt på at det kommer.

De regner nemlig med noen islandske vulkanutbrudd.

- Han har nok litt mer temperament enn Marit (Breivik), men hun er jo så rolig at det ikke skal så mye til, sier Katrine Lunde Haraldsen til Dagbladet.

Hun understreker imidlertid at det ikke er snakk om noen tikkende bombe.

- Thorir er jo en humørspreder, han er en morsom mann.

INGEN STORE ENDRINGER: Enn så lenge har ikke jentene merket noen store endringer, men de forventer at Thorir Hergeirsson vil sette sitt preg på landslaget. Foto: Claus Fisker/SCANPIX
INGEN STORE ENDRINGER: Enn så lenge har ikke jentene merket noen store endringer, men de forventer at Thorir Hergeirsson vil sette sitt preg på landslaget. Foto: Claus Fisker/SCANPIX Vis mer

Utklasset Ungarn
I går kveld slaktet de norske jentene et skuffende svakt Ungarn. Norge vant med 20 mål og ungarerne maktet bare å score 13.

Hergeirsson så at jentene fulgte planen hans til punkt og prikke og kampen ble i realiteten avgjort tidlig i førsteomgangen. Forsvarsmuren var tilbake, målvaktene var fremragende og Ungarn ble løpt i senk.

Landslagssjefen kunne lene seg tilbake på benken.

Breivik var kjent som en landslagssjef som klarte å styre temperamentet sitt. Hun var stort sett rolig, selv om også hun kunne si fra. Nå forventer spillerne noen flere utbrudd, om de ikke fortsetter å vinne så overlegent som i går.

Jentene venter på islandske vulkanutbrudd

- Jeg tror nok han har litt temperament, men han har ikke vist det ennå, sier Kari Mette Johansen til Dagbladet.

Linn Jørum Sulland har også mange år med landslagsspill på samvittigheten. Hun roser kommunikatoren Hergeirsson.

- Han er veldig god og klar i tilbakemeldingene. Thorir lytter og så kommer han med innspill på hva som eventuelt kan gjøre annerledes. Han er også en flink motivator, sier Sulland til Dagbladet.

Inkludering
Så langt har ikke håndballjentene sett noen store forandringer på opplegget, men de regner med at Hergeirsson kommer til å sette sitt stempel på landslaget etter hvert.

Islendingen har allerede prøvd ut noen nye varianter både i forsvar og angrep, og bruker turneringen i Århus til å drille inn nye spillere.

- Han og Mia (Hermansson Högdahl) vil nok skape noe eget, men så langt har de lagt mest vekt på lagånd og det sosiale, siden det er så mange nye med, sier Lunde Haraldsen.

Tidligere har spillerne vært mye inkludert i planlegging av taktikk i forkant av kampene. Jentene tror Thorir vil fortsette med dette.

- Jeg tror vi fortsatt vil ha inflytelse, og det er viktig. Da blir vi mer bevisste på det vi skal gjøre, sier Johansen.

For suksessoppskriftene vil nok Hergeirsson røre. Og det er mange av dem i det norske landslaget.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling