ENORMT POPULÆR: Jessica Ennis gikk fra kjent til elsket etter OL-gullet på hjemmebane i London i sommer. Foto: SCANPIX/AFP / ERIC FEFERBERG
ENORMT POPULÆR: Jessica Ennis gikk fra kjent til elsket etter OL-gullet på hjemmebane i London i sommer. Foto: SCANPIX/AFP / ERIC FEFERBERGVis mer

- Jenter gråter når de ser meg

Britenes OL-yndling Jessica Ennis forstår det ikke.

(Dagbladet): Jessica Ennis taklet presset fra en hel nasjon da hun innfridde de enorme forventningene og tok OL-gullet i sjukamp i London i sommer.

Nå reiser hun Storbritannia rundt for å selge boka si, selvfølgelig, og der får hun merke at livet hennes har forandret seg totalt etter bragden i lekene.

Lange køer møter henne overalt, «alle» vet hvem hun er, men én ting spesielt synes hun er vanskelig å forstå: Småjentene som gråter når de ser henne.

Boyband
- Ja, skikkelig grining, sier Ennis i et intervju med Guardian.

- Jeg følte meg som jeg var med i et boyband. «Hvorfor gråter dere», spurte jeg. Og de klarte ikke å svare engang. Da begynte jeg nesten å gråte selv, sier 26-åringen.

80 000 tilskuere jublet Jessica Ennis inn til heatseier i den avsluttende 800-meteren da hun ble olympisk mester på hjemmebane, fire år etter at hun mistet Beijing-OL på grunn av skade.

Voldsomt press
Noen uker etter triumfen ble hun møtt av 10 000 mennesker i hjembyen Sheffield, der folkemengdene hadde ventet i timesvis for å hylle henne.

- Det er først nå jeg forstår at mamma og pappa og Andy (forloveden) var bekymret for meg. De ville ikke at jeg skulle bli såret, sier Jessica Ennis, som var under et voldsomt press i dagene før OL.

- De visste hvor mye det betydde for meg, og de var bekymret for hvor mye press jeg opplevde, men jeg merket det ikke. Det er rart å se opptakene av øvelsene om igjen, det føles som om jeg aldri var en del av det, som om det ikke er meg. Det er merkelig, sier hun.

Ennis ble kåret til årets kvinnelige friidrettsutøver i Europa etter prestasjonen i London, og er nå nominert til BBCs prestisjetunge pris «Årets Sportspersonlighet».