Tennis:

- Jenter kan være sleipe når du gjør det bra, skjønner du

Supertalentet Casper Ruud (17) om livet på ATP-touren. Skal spille om 1,2 millioner kroner og  møter Viktor Troicki tirsdag klokka 13.30.

VISER STORSPILL: Casper Ruud har opplevd stor pågang etter turneringsseier i Sevilla tidligere i september. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
VISER STORSPILL: Casper Ruud har opplevd stor pågang etter turneringsseier i Sevilla tidligere i september. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Casper Ruud (17) har stormet fram og klatret rundt 1000 plasser på ATP-rankingen blant verdens beste spillere det siste året. Nå er den norske tenåringen rangert som nummer 260.

Med suksess på idrettsbanen, følger også store pengepremier.

Finaleseieren i Challenger-turneringen i Sevilla sikret Ruud nærmere 400 000 kroner i rene prispenger.

- Penger er selvsagt gøy for en ung gutt. Det er en bonus. Jeg kan ikke tenke at «dersom jeg vinner denne kampen får jeg for eksempel 200 000 kroner». Men ja, det er mye penger i tennis. Om det er faren min eller om det er noen andre som skal ta seg av dette i framtida, det tenker jeg ikke mye over. Jeg kan kjøpe meg ny mobiltelefon eller noen nye klær, men jeg skal ikke bli helt bavian, sier Ruud til Dagbladet.

Pengemaskiner

Nå er Ruud aktuell med ATP-turneringen Chengdu Open. Det er hans største test så langt i karrieren og er en såkalt ATP250-turnering - på nivået over Challenger.

Nordmannen spiller mot Viktor Troicki fra Serbia tirsdag. Matchen starter tidligst klokka 13.30. Troicki er ranket som nummer 32 i verden. Det er først på dette nivået Ruud møter de største stjernene. Og det er her de store pengene er. Vinneren av turneringa i Kina stikker av med 1,2 millioner kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer