Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jenter legger ut om sexfantasier: Gale etter norske hoppere

Tar av i sosiale medier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jenter og kvinner i alle aldrer legger sin elsk på norske skihoppere. Det kommer til uttrykk på sosiale medier. Tonen er seksuelt ladet.

Noe er til dels drøy kost, annet er harmløst.

- Hvis jeg var den jenta, ville jeg sannsynligvis fått pusteproblemer, skriver en Instagram-bruker til et bilde av Daniel-André Tande (22).

I bar overkropp poserer Kongsberg-hopperen med en kvinnelig beundrer. Og reaksjonene lar ikke vente på seg:

- Hvordan klarer du ikke å miste bevisstheten? Han er uten skjorte. Oh my God, er en av kommentarene under bildet på Instagram.

Drømmer Også Anders Fannemel (24) har sine fans som kommer med komplimenter på sosiale medier. På et Instagram-bilde strekker han ut etter trening.

- Jeg ville ikke hatt det minste imot at han lå i senga mi slik, skriver en beundrer.

- Du er ikke den eneste, påpeker en annen.

Denne helga avslutter hopperne sesongen i skiflygingsbakken i Planica. I dag vant de lagkonkurransen. Fra den slovenske heksegryta bekrefter nordmennene at de registrerer de erotiske utbroderingene fra kvinnelige fans.

RETT PÅ SAK:  Denne kvinnelige Twitter-brukeren tenker på de norske hopperne i senga.
RETT PÅ SAK: Denne kvinnelige Twitter-brukeren tenker på de norske hopperne i senga. Vis mer

- Du har så mange kanaler nå: Snapchat, Instagram, Facebook og Twitter. Du får jo med deg en del, sier Johann André Forfang (20).

- Hva er det mest spesielle du har opplevd?

- På et bilde av kjæresten min og meg hadde ei jente tatt vekk kjæresten min og erstattet det med et hode av seg selv. Vi så det på Twitter, og måtte bare le.

Absurde scener Tonen er råest på sosiale medier, bekrefter gutta. Jentene tørster etter sine tynne, men topptrente idoler - og proklamerer sine lyster.

I det «virkelige liv» kommer interessen til uttrykk først og fremst i land som Polen, Slovenia, Tyskland og Østerrike. Kvinnene møter opp utenfor hoteller, på trening - og i hoppbakken.

Dagbladet har selv vært vitne til absurde scener i Klingenthal, en by i det tidligere DDR. Her hadde jungeltelegrafen gått om at de norske hopperne spilte volleyball i en hall. Plutselig sto 20-30 kvinner som limt opp etter langs veggen for å følge dem på kloss hold. Til dels trampet de oppi treninga for å sikre seg autografer.

- Det er litt uvant å være så populær, sier Fannemel og humrer.

- Det er alt fra unge til voksne. Det har hendt at jeg er blitt tagget av den samme profilen på Instagram hundre ganger. De følger med oss, og synes skihopping er morsomt. Det må vi jo bare sette pris på.

Rare bilder - Det er verst i Polen, forteller Tande.

- Det er et eget miljø som følger oss. Det er mye rare bilder som blir lagt ut. På et bilde sitter jeg i en sponsorbil. Ei jente har klippet inn seg selv. Det er litt «creepy».

FÅR ROS:  Kenneth Gangnes har mange fans der ute.
FÅR ROS: Kenneth Gangnes har mange fans der ute. Vis mer

Han fortsetter:

- Jeg prøver ikke å bruke så mye energi på det før konkurranse. Men etterpå skriver jeg autografer.

Forfang påpeker at hopperne «kanskje går litt under radaren» i Norge sammenliknet med spesielt Polen.

- Vi er offentlige personer for dem. I Polen dukker de opp i resepsjonen på hotellet. Men arrangøren tar sine forholdsregler. De stiller med vakter og politi.

Da hopp-NM ble arrangert på Lillehammer i januar, satt det til og med seere i Polen og fulgte med på NRKs sending.

Intim relasjon Fenomenet er ikke nytt. Rundt kjente menn har det alltid vært kvinnelige groupies. De kjennetegnes ved at de er mer intense enn vanlige fans, og ønsker en intim relasjon.

Toten-hopperen Kenneth Gangnes (26) har hatt sitt internasjonale gjennombrudd denne sesongen. Han merker forskjell på interessen rundt seg selv.

- Jeg har fått noen flere meldinger. Men - det er bare morsomt å bli lagt merke til.

Ofte skal det ikke mye til før jentene nærmest besvimer i kommentarfeltet.

BEUNDRER:  - Kjøp en pakke med de norske gutta til meg i bursdagsgave, skriver denne jenta.
BEUNDRER: - Kjøp en pakke med de norske gutta til meg i bursdagsgave, skriver denne jenta. Vis mer

- Hei, hoppfamilie - jeg elsker dere, sier Forfang i en Instagram-video fra skiflygingsbakken i Vikersund.

- Elsker deg tilbake, melder ei jente.

En annen skriver:

- Hvordan dø lykkelig. Takk!

MANGE MISUNNELIGE: - Jeg ville fått pusteproblemer hvis jeg var den supporteren, heter det i kommentarfeltet til dette Instagram-bildet av Daniel-André Tande og ei jente.
MANGE MISUNNELIGE: - Jeg ville fått pusteproblemer hvis jeg var den supporteren, heter det i kommentarfeltet til dette Instagram-bildet av Daniel-André Tande og ei jente. Vis mer
Hele Norges coronakart