- Jenter liker gutter som viser følelser

Johaug om Northugs gullhulking i målområdet.

VIL IKKE GI PETTER PES: Therese Johaug synes Petter Northugs gullgråt i målområdet viste hvor sterkt han brenner for idretten sin.  Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
VIL IKKE GI PETTER PES: Therese Johaug synes Petter Northugs gullgråt i målområdet viste hvor sterkt han brenner for idretten sin. Foto: Eirik Helland Urke / DagbladetVis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Petter Northug måtte tåle en del kameratslig erting fra gutta på laget etter de såre hikstene i målområdet i går.

- Urkomisk, sa Martin Johnsrud Sundby på dagens pressetreff på Soria Moria.

I jenteleiren fikk man selvsagt også med seg at jernmannen Petter gråt sine modige tårer. Men Mosvik-ekspressen trenger neppe å frykte pes derfra - i hvert fall ikke fra Therese Johaug.

- Jeg kommer ikke til å gi ham noe pes. Det er helt naturlig at Petter gjør det (hikster), jeg ville gjort det samme selv. Det viser bare at han brenner for det han driver med, sier Johaug til Dagbladet.

Og utdyper:

- Det er mange følelser som kommer når du oppnår drømmen din og tar gull på hjemmebane. Jeg skjønner Petter veldig godt. Han ble veldig rørt av prestasjonen sin, og det samme ville jeg blitt hvis jeg kom hit og tok gull.

- Jenter liker gutter som viser følelser?

- Yes! fastslår Johaug.

Pappa John Northug er ikke fullt så begeistret, og mener NRKs valg om å sende innslaget var på kanten.

- Dette er det en mediemann som tar seg av, men personlig synes jeg det er for tett på. Du skal ikke slippe media så tett innpå deg, sier han til VG Nett.

Nærmere Marit enn vanlig
Selv havnet hun på den i utgangspunktet sure fjerdeplassen i dag, men hos Johaug var det ingen sure miner å spore.

- Jeg er godt fornøyd med løpet. Jeg kjenner at formen er veldig bra, og at det gikk lett uti der. Det er jo surt at pallplassen ryker med fem, seks sekunder, for det er ikke så mye. Jeg hadde bare ikke sekundene på min side, sier Johaug.

Akkurat der var hun litt feilinformert, for opp til bronsevinner Aino Kaisa Saarinen skilte det 14 sekunder. Opp til gullvinner Marit Bjørgen var det 23,7 sekunder.

Det siste var hun svært godt fornøyd med.

- Jeg skal ta med meg at jeg aldri har vært så nær Marit. Som regel har det vært mellom 40-50 sekunder og over et minutt. Det er veldig positivt. 

Tok ut alt
Samtidig kunne hun ikke annet enn å la seg imponere over at Bjørgen nok en gang hentet fram kjempekreftene, og tok sitt tredje gull av tre mulige.

- Det er vanvittig sterkt, det Marit gjør. Jeg tror hun måtte hente sine yngre krefter for å dra i land dette. Det er ikke ofte du ser Marit legge seg ned når hun kommer i mål, sier hun.

STERKE SCENER: Petter Northug var emosjonell da han kastet seg rundt trener Morten Aa Djupvik - som var utstyrt med en mikrofon av NRK. Foto:  (AP Photo/Matthias Schrader)
STERKE SCENER: Petter Northug var emosjonell da han kastet seg rundt trener Morten Aa Djupvik - som var utstyrt med en mikrofon av NRK. Foto: (AP Photo/Matthias Schrader) Vis mer