Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jenter på trynet

PARK CITY (Dagbladet): Jeg sto ved siden av Olympiatoppens ledelse under storslalåmrennet i går, Bjørge Stensbøl og hans nestkommanderende, Åsne Havnelid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sistnevnte er ansvarlig for alpinsatsingen. Da Andrine Flemmen og Stina Hofgaard Nilsen begge falt i løpet av et par minutter, ble jeg vitne til taus skuffelse og en måpende forundring over at to av våre største medaljehåp begge forsvant ut etter litt over et halvt minutts kjøring. De gjorde samme feilen på nøyaktig samme sted i løypa. Det var for dumt, og Stensbøl og Havnelid forlot arenaen raskt. Bare kong Harald holdt ut hele førsteomgangen.

EN FIASKO KAN man alltid tåle, men dette var den andre på tre dager for alpinjentene. Seinest onsdag kjørte både Trine Bakke Rognmo og Hedda Berntsen ut, også de på sitt beste medaljehåp. Ikke rart kvinnetrener Erik Skaslien kastet skiene sine i bakken i fortvilelse i går.

KANSKJE ER det forhåndsbestemt at Norge ikke skal kunne ta mer enn 10 gullmedaljer i et vinter-OL, slik vi gjorde både på Lillehammer og i Nagano. Kanskje er det også slik at Norge hittil har hatt maksimal flaks i OL og at en slik nedtur som vi opplevde med jentene i går, måtte komme. Uansett er det et faktum at de norske jentene har gjort det dårligere enn gutta i Salt Lake-OL. Av 10 gull er det bare Bente Skari og Kari Traa som har stått øverst på pallen. Selv langrennsjentene klarte bare sølv, selv om storfavoritten Russland var ute før start. Nå er det bare én gullsjanse igjen for jentene, Bente Skari på søndagens 30 km.

I ET OL viser det seg gang på gang at erfaring fra store mesterskap er en viktig egenskap for å gå helt til topps. Kjetil André Aamodt og Lasse Kjus har tatt to gull, sølv og bronse i sitt fjerde OL, Ole Einar Bjørndalen hadde i går med seg fire gull fra sitt tredje OL. Verdens raskeste langrennsløper, Tor Arne Hetland, har også olympisk erfaring - fra en 24. plass på femmila i Nagano. Bente Skari tok sitt første OL-gull etter å ha deltatt både i 94 og 98, mens Kari Traa gjorde det samme i sitt fjerde OL.

I DAG KRYSSER jeg fingrene for en som deltar i sitt fjerde vinter-OL og som skal gå sitt siste løp i et mesterskap, Erling Jevne fra Øyer i Gudbrandsdalen. Hele Norge unner ham et individuelt gull etter sølvmedaljene bak Mika Myllylä på 30 km i Nagano og på 50 km i VM i Trondheim. Følelsene for Erling er sterke, ikke bare på grunn av mange store prestasjoner i løypa, men like mye på grunn av hans menneskelige egenskaper. Han har selv stått fram med sine følelser da tragedien rammet. Erling Jevne er bonden, den åpenhjertige og jordnære som representerer selve grunnfjellet i norsk langrenn. Måtte han lykkes i sitt fjerde OL!

JEG VIL gjerne be om unnskyldning: I en stor forhåndssak til OL hvor jeg tippet 12 gull til Norge, levnet jeg ikke curlinggutta medaljesjanser - i motsetning til Dordi og jentene som ble slått av USA i innledende runde. Jeg fikk et par kraftige reaksjoner på min uviten. Når dette skrives, spiller curlinggutta OL-finale mot Canada etter en fantastisk opphenting og seier på overtid mot Sveits. Uansett, om det blir sølv eller gull, har Pål Trulsen og hans lag skrevet olympisk historie og sørget for curlingsportens gjennombrudd i Norge.

GRATULERER!

Hele Norges coronakart