Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeppes Odin har en kjempesjanse

Kusk Cato Antonsen renner over av superlativer om Jeppes Odin som var ubeseiret i fjor og er ubeseiret så langt i år. Seiersmaskinen går neppe på et nederlag i V75-4 på Bergen Travpark lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se Bengts travtips• Her er sjansen til å vinne 39 millioner!

- Jeppes Odin var utrolig bra sist. Jeg har aldri kjent ham bedre, uttaler Antonsen til dagbladet.no.

- Han er god for en 1.27-tid. Han åpner lynraskt fra start, og jeg er sikker på han har en 1.25-åpning i beina.

- Det dreier seg om en kanonsjanse, utbasunerer kuske-Cato.

- Rubin (V75-3/V5-5) holder sin fine form. Han møter gode hester, men han går og går og lar seg nok ikke affisere av det. Jeg håper jo selvsagt på å vinne, men er fornøyd med en plass blant de tre-fire fremste.

- Eld Lynet (V75-5) tåler å gå en bit og det er utrolig fart i ham. Er han midt i feltet runden igjen, kan han innhente alle. Vi kjemper om seieren, advarer Cato Antonsen spillerne.

Som vanlig er Forus-kuskene Rune Wiig og Åsbjørn Tengsareid godt forspent foran et V75-stevne i Bergen. Førstnevnte har mest tro på Kjell Håkonsen-trente Tangen Per i V75-5.

- Tangen Per har vist veldig fin kapasitet, men er litt urutinert. Vi skal kjempe om seieren feilfritt, bedyrer kusk Rune Wiig.

TAPER IKKE LØP. Jeppes Odin blir stor favoritt til å ta årets sjette strake seier i V75-4. Foto: HESTEGUIDEN.COM
TAPER IKKE LØP. Jeppes Odin blir stor favoritt til å ta årets sjette strake seier i V75-4. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Han er min beste sjanse for dagen.

Rune Wiigs vurdering av sine oppsitt:

- I V5-1 kusker jeg Flipper Filiokus. Det er en hest som er i bra form, men han møter gode hester denne gangen. Jeg tror likevel på en trippelsjanse.

- Alm Viktor (V75-3/V5-5) har galoppert en del og holder litt usikker form. Vi kjører for en best mulig premie.

- Newton Pike (V75-6) traver veldig fine løp. Vi kjemper om plassen bak Kejser K.D.

- Atlantica (V75-7) står på langt tillegg, og det ser litt tungt ut med førti meter tillegg. Hun er ei bra hoppe som tåler å gå litt. Hun må på bongen på en gardering på noen hester.

- Queen of Harzbeck (11.løp) er det en premie som gjelder for.

Kejseren er tilbake

Kejser K. D. vant fem av seks løp sammen med kusk Åsbjørn Tengsareid i fjor. I årsdebuten ble hingsten knepent slått. Kusken tror på en stor vinnersjanse i V75-6 lørdag.

- Kejser K.D. har nok gått frem med løp i kroppen, og trener Lasse Høgemark rapporterer om positive treningsresultater. På forhånd frykter jeg Newton Pike mest. Den hesten holder hysterisk form, sier kusk Åsbjørn Tengsareid.

Åsbjørn Tengsareids vurdering av sine oppsitt:

- Kastor Håbegård (V5-1) fungerte fint i årsdebuten og vant lett fra tet da. Hesten er sterk og god, og trener Lasse Høgemark rapporterer om en hest i fin orden. Han skal absolutt regnes med vinnersjanse.

- Uncle Baggi (V75-1/V5-3) travet et fint løp på Bjerke den 18.mars. Han skal regnes med trippelsjanse.

- Vår Frøya (V75-2/V5-4) har tidligere vist at hun duger i hoppeløpene på lørdagene. Hun holder godformen, og jeg synes hun må på alle V75 og V5-bonger.

- Espe Viktor (V75-3/V5-5) har vist fin fremgang. Han møter gode hester, så vi er fornøyd med en premie.

- Dean Pearl (V75-7) har jeg kjørt en gang tidligere. Da gjorde hun et bra inntrykk på meg. Disse hoppeløpene kan være en skikkelig spillenøtt, og jeg anbefaler spillerne å streke for henne.

- Jocken Frontline (11.løp) travet et greit løp for meg sist. Med en tilsvarende innsats venter en ny, fin premie, men å gå helt til topps ser vanskelig ut.

Ridestøvler og vinnertepper

Kjell Håkonsen er mest kjent for bragdene med legenden Rex Rodney. Men han har også en merittliste ingen kan måle seg med. Han trener fortsatt et knippe hester på Sviland. Trenernestoren har ikke så mange hester på stallen som tidligere i sine glansdager, men lørdag stiller han med tre hester som kan vinne i Bergen. På låven henger et enormt antall seierstepper, og Kjell har sågar laget et eget rom til alle premiene det er blitt gjennom et langt travliv.

Noe av det han husker best fra ungdomstiden i stallen, er da han måtte dra av en liggende kuskelegende ridestøvlene. Det skulle være fint den gangen.

- Jeg er jo fra Østfold og jobbet hos Kåre Kristiansen på Momarken. Han og Trygve Diskerud delte stallplass når hestene til Trygve skulle gå hurtig på Momarken. Da måtte jeg hjelpe til å sele på hestene til Trygve. Det var jo ridestøvler de kjørte med den gangen, og de er ganske trange og ukomfortable. Jeg husker jeg måtte være med Trygve inn på selerommet hvor han la seg ned for at jeg skulle trekke av ham de trange støvlene. Han hovnet sånn opp i beina på sommeren da det var varmt han Trygve, humrer Kjell.

- Jeg er vel den treneren i Norges land som har vunnet flest og mest store løp med egentrente hester. Jeg har vunnet Oslo Grand Prix, Forus Open fire ganger, NM fire ganger, Derby, Kriteriet, Jacob Meyer, Lars Laumb, Trygve Diskeruds Minneløp flere ganger og mange flere. Det er vel bare Per Oleg Midtfjeld og jeg som har vunnet Oslo Grand Prix. Alle seirene betyr svært mye, men teppene fra Trygve Diskeruds Minneløp betyr noe helt spesielt for meg. De løpene var det stort for meg å vinne, sier mester Kjell.

Lørdag er det Tangen Per, Torpa Emil og Alm Viktor som forsvarer stallens ære, og sjefen er optimist.

- Torpa Emil (V5-2) er det bare galopp i startfasen som kan ødelegge for. Han pleier ikke gjøre det, men det har hendt. Jeg tror på en svært god vinnersjanse feilfritt.

- Alm Viktor (V75-3/V5-5) har fin kapasitet, men har galoppert litt. Vi er fornøyd om han er blant de tre.

- Tangen Per (V75-5) tror og håper jeg skal være først i mål. Det er kun galoppen som kan felle ham, sier Kjell Håkonsen om Tangen Per som har vunnet i tre av sine fire starter i år og vært helt suveren.

Ny seiersmelodi fra Grieg

Aldri en V75-kjøring uten at Kjell Teigen, eller Grieg som han kalles på grunn av den grå manken, er på plass. Lørdag tar han turen med seiersmaskinen Jeppes Odin, samt stallkameratene Stolt Embla og Håkon Jo.

- Jeppes Odin (V75-4) har et greit løp. Normalt er vel ikke dette det verste løpet han har hatt. Han står litt langt ute bak startvingen, men det tror jeg ikke gjør så mye. Han åpner lynraskt. Skal vi finne på en unnskyldning her, må det være sporet, men jeg tror på en stor vinnersjanse, sier Kjell Teigen til dagbladet.no.

- Stolt Embla (V75-2/V5-4) viste fremgang sist og avsluttet hyggelig. Med et lite kick til, kan hun snuse på en trippelplass om det løser seg.

- Håkon Jo (V75-3/V5-5) finner på mye rart. Men han har evnene. Det er gode hester i mot, men han har vært like bra selv også. Jeg har mest respekt for Feseth Lynet, den er vanskelig å slå selv om vi andre får fine løp. Jeg tror Håkon Jo kan være blant de tre første i mål, røper Kjell Teigen.

- Vinnersjansen lørdag er Jeppes Odin, avrunder han.

En alenevinner kan stikke av med jokerpotten på 39 millioner lørdag.

GRIEG DIRIGERER. Kjell "Grieg" Teigen har alt under kontroll med Jeppes Odin.
MESTER MED DET MESTE. Kjell Håkonsen er ikke bare en mester i å trene hester. Han har S i muntlig også.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!