Jernmannen i Moldes betongforsvar

MOLDE (Dagbladet): Han er mer synlig på spillerbørsen enn i overskriftene, men Tippeligaens venstrekantspillere møter knapt tøffere tackler enn Moldes høyreback Trond Strande (31). Bare ett mål har romsdalingene sluppet inn på hjemmebane i år.

I kveld er Trond Strande klar til å ta imot Rosenborgs Harald Brattbakk.

- Jeg liker å sette meg i respekt med noen taklinger så motstanderne vet at jeg er der. Erfaringsmessig tror jeg ikke Brattbakk liker det spesielt godt, men han er en slu rev man alltid må holde et øye med, sier Strande.

Ti år uten seier

Strande kom til Molde som 19-åring i 1990. Etter rundt 400 kamper, er han sammen med Daniel Berg Hestad den mest erfarne Molde-spilleren i dagens hatkamp. Tacklinger og fightingvilje gjør sliteren til publikumsyndling på Røkkeløkka.

- Er det virkelig ti år siden vi slo Rosenborg hjemme i serien? spør Trond Strande.

Man må helt tilbake til 8. august 1992 for å finne siste Molde-seier hjemme mot RBK (2- 0) i serien. Seks tap og to uavgjorte kamper er beholdningen etterpå, med en målforskjell på 3- 17.

- Mye hyggeligere å lese bortestatistikken mot RBK, sier Strande som mener det er på tide å ta revansje.

På treninga i går tok han en ekstra økt i styrkerommet etter to timer på gressmatta.

Betong bak

- Den kanskje vanskeligste spilleren å få kontroll på i dagens RBK-lag er Ørjan Berg, men vi har fått en defensiv trygghet som skal bli god å ha med seg i toppkampen, mener Strande.

Moldes målforskjell på 15- 1 i løpet av åtte hjemmekamper, forteller om et betongforsvar som fungerer. Bare Moss Øyvind Storflor har maktet å score i løpet av 12 timers seriefotball i Molde i år.

- Det er vanskelig å vurdere om det er det beste Molde-forsvaret jeg har spilt i, men den defensive organiseringen har aldri vært bedre, sier 31-åringen. Strande er sliteren som verken stjeler titler eller inngress etter kampene. Trener Bengtsson er likevel full av lovord:

- En støttepilar full av erfaring og vilje som er et aktivum for laget. Han er en inspirator for de yngre og er viktig for laget både på og utenfor banen.

BYGGER MUSKLER: Rosenborg får det ikke lett når de møter musklene til Moldes Trond Strande i kveld. - Jeg liker å sette meg i respekt med noen taklinger så motstanderne vet at jeg er der, sier han til Dagbladet.
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 67514903


Varnish cache server