Jernring rundt landslagets hotell i Kypros

Men det voldsomme sikkerhetsopplegget er ikke til ære for de norske gutta...

IKKE AKKURAT UTRYGGE: Russisk presidentbesøk gjør at sikkerhetsoppbudet grenser til det ekstreme på landslagets spillerhotell på Kypros. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
IKKE AKKURAT UTRYGGE: Russisk presidentbesøk gjør at sikkerhetsoppbudet grenser til det ekstreme på landslagets spillerhotell på Kypros. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

||| LARNACA (Dagbladet): Det norske landslaget er trolig blant de mest åpne i hele verden.

Derfor er det ikke akkurat vanlig praksis at det slås jernring rundt hoteller de bor på - men her på Kypros er sikkerhetsoppbudet voldsomt.

Landslaget har nemlig havnet på samme hotell som Russland president Dmitrij Medvedev, som er i landet blant annet for å markere 50-årsjubileet for Kypros' uavhengighet.

STORFINT BESØK: Russlands president Dmitrij Medvedev har ankommet Kypros, både for å markere 50-årsjubileet for nasjonens uavhengighet, men også for det økende handelssamarbeidet i området. Her sammen med Kypros' president Dimitris Christofias (nummer to fra venstre) Foto:  REUTERS/Ria Novosti/Kremlin/Dmitry Astakhov
STORFINT BESØK: Russlands president Dmitrij Medvedev har ankommet Kypros, både for å markere 50-årsjubileet for nasjonens uavhengighet, men også for det økende handelssamarbeidet i området. Her sammen med Kypros' president Dimitris Christofias (nummer to fra venstre) Foto: REUTERS/Ria Novosti/Kremlin/Dmitry Astakhov Vis mer

I natt svevde det helikoptre over hotellet mens de norske spillerne sov. Men heldigvis var det «bare» presseansvarlig Jon Mørland som fikk nattesøvnen sin forstyrret.

- Så vidt jeg vet ble ingen av spillerne vekket. Men du kan si at vi føler oss trygge, sier Mørland.

Klokka 11 i dag norsk tid trente landslaget på kamparenaen i Larnaca, og bare det første kvarteret var åpent for pressen. I løpet av den tida hisset journalistene imidlertid på seg assistenttrener Ola By Rise.

FRESTE MOT PRESSEN: Assistenttrener Ola By Rise. 
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
FRESTE MOT PRESSEN: Assistenttrener Ola By Rise. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer

Pressen kom nemlig inn på feil side av stadion og ble henvist til tribunen på motsatt side. Dermed marsjerte rundt 40 mann over banen mens landslaget varmet opp - noe By Rise mislikte sterkt.

- Vi må være det eneste landslaget i verden som tillater slikt, brummet assistenten, mens Morten Gamst Pedersen kom med forslag til løsning:

- La oss mose til dem!

Alle spillerne deltok for øvrig på dagens trening, inkludert Kjetil Wæhler, som har stått over tidligere i uka.