Jernring rundt OL

Nato skal bistå i tidenes sikkerhetsopplegg rundt et OL. Amerikanerne er livredde et terrorangrep i de første sommerlekene siden 11. september.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) OL i Athen til sommeren blir de første sommerlekene som arrangeres etter terrorangrepene 11. september 2001. Det er voksende frykt for at terrorister skal slå til mot amerikanske utøvere. Vanligvis bistår ikke Nato i sikkerhetsopplegget rundt idrettsarrangementer, men en gang må være den første.

Under sommerlekene i Athen vil Nato bistå med overvåkingsfly og beredskapstropper i tilfelle terroristangrep. Den greske nasjonalforsamlingen må godkjenne utenlandske soldater på gresk jord.

Tidens sikkerhetsopplegg

I dag møtte Natos generalsekretær den greske utenriksministeren for å diskutere sikkerheten rundt OL. Om et halvt års tid starter åpningsseremonien under det som blir tidenes strengeste vakthold.

- Dette er ikke lenger et gresk sikkerhetsopplegg men et internasjonalt, sa Athens borgermester Dora Bakoyanni ifølge nyhetsbyrået AP.

Mer enn 50.000 personer vil være direkte involvert i arbeidet med å beskytte utøverne, funksjonærer og tilskuere. I tillegg planlegger greske myndigheter å sette inn flere tusen soldater i sikkerhetsopplegget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.