Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserie-kvaliken:

Jerv-fansen reagerer på partisk speaker i kvalikkampen. Det får Inge André Olsen til å rase: - Jeg er drittlei

- Så vidt jeg har skjønt skal speakere være nøytrale, sier supporterlederen.

REAGERER: Flere Jerv-fans har reagert på speakeren under kampen mellom Stabæk og Jerv, søndag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
REAGERER: Flere Jerv-fans har reagert på speakeren under kampen mellom Stabæk og Jerv, søndag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jerv-supportere koker etter at speakeren på Nadderud skal ha oppfordret Stabæk-fansen til å heie på sine blåkledde helter.

Speakeren skal gjentatte ganger ha bedt supporterne heie på Stabæk. I tillegg skal han ofte ha opplyst om hvor lenge det var igjen av kampen da Stabæk ledet 2-0 (2-1 sammenlagt) mot slutten av kampen.

- Ja, jeg hørte det. Det er helt patetisk. Så vidt jeg har skjønt skal speakere være nøytrale. Jeg forstår at folk reagerer, sier styreleder i Jervs supporterklubb Svaberget, Sindre Håland, til Dagbladet.

- Et hardt slag

Han har også hørt rykter om at Inge André Olsen, sportslig leder i Stabæk, skal ha gått rundt og bedt ballgutter drøye tida.

- Hvis det stemmer, så er det helt sykt. Men han var vel livredd for å miste jobben. Det er jo ikke noe vi kan gjøre med det i dag, men det burde kanskje bli tatt høyere opp, sier Håland.

Han forteller at den største skuffelsen etter kvaliktapet nå har lagt seg, men at han selvfølgelig blir smådeppa av å tenke på gårsdagens kamp.

- Det var et hardt slag, men gutta forbedret seg etter fjorårssesongen. Nå blir det neste «Sørlandsmesterskapet» i første divisjon neste år, det blir nok mye trøkk i kampene mot Arendal og Start.

- Hva så

Dagen etter at Stabæk sikret plassen i Eliteserien 2017, reagerer daglig leder Inge André Olsen på utspillene fra Jerv-fansen.

- Det kommer mange ting fra den gjengen nå. Jeg er drittlei. Det eneste som har vært en skandale med kvalikkampene, er at onsdagens kamp ble gjennomført med tele og frost i bakken. Hva så om speakeren har bedt fansen om å heie på Stabæk? sier Olsen, og sier det skal godt gjøres å finne en nøytral speaker som jobber gratis for en klubb i en årrekke.

Han har også fått med seg at Jerv følte sikkerheten ikke ble tatt vare på da supportere stormet banen. Først da Ohi Omoijuanfo scoret 2-0-målet, så da kampen ble blåst av.

- Folk var glade og løp ut på banen. Det var fantastisk å se. Jeg forstår at drømmen deres ble knust på kort tid, men skal vi se på noe er det at onsdagens kamp ble spilt.

- DRITT LEI: Stabæks daglige leder, Inge Andre Olsen er lei påstandene fra Jerv, og mener den første kvalikkampen er den som burde bli klaget på. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
- DRITT LEI: Stabæks daglige leder, Inge Andre Olsen er lei påstandene fra Jerv, og mener den første kvalikkampen er den som burde bli klaget på. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Dommeren sto 20 minutter i telefonen

Stabæk la inn protest få timer før kampstart, men ble ikke hørt. Det mener Olsen ble besluttet i korridorene på Ullevaal - av folk som ikke hadde vært og sett på banen.

- Vi ringte da vi sto der kvelden før, og da sa de at «nei, det går bra, det er puttet noen kjemikalier i gresset, så det er i orden til i morgen». Men dommeren var jo ikke der og så på gresset selv, istedenfor sto han 20 minutter i telefonen dagen etter mens spillerne sto rundt og så på og lurte på om det ville bli noen kamp. Og for å si det sånn, det var ikke bestemoren han ringte, sier Olsen.

Yngve Haavik, kommunikasjonssjef i NFF, ble konfrontert med påstandene fra Olsen om at dommer Tommy Skjerven snakket med noen i telefonen i 20 minutter før det ble bestemt at kampen skulle spilles, og svarer følgende:

- Det vil alltid være et mål om å gjennomføre kamp på hjemmelagets hjemmebane. Så er det opp til dommeren å vurdere om kampen kan gjennomføres eller ikke, skriver Haavik i en SMS.

- Hvem snakket dommer Skjerven med i 20 minutter på telefon (slik Olsen sier det), onsdag?

- Det kjenner jeg ikke til. Det er uansett dommeren som tar en beslutning på om en kamp kan avvikles eller ikke.

Har bedt om redegjørelse på banestorming

Haavik sier til Dagbladet at de har mottatt klager på søndagens speaker. Han forklarer at speakeren skal bidra til å gi mest mulig nøytral informasjon, men at det må være takhøyde for en viss entusiasme.

- VIL IKKE FORETA OSS NOE: Yngve Haavik sier til Dagbladet at NFF ikke vil foreta seg noe utover en telefonsamtale om Stabæks speaker. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
- VIL IKKE FORETA OSS NOE: Yngve Haavik sier til Dagbladet at NFF ikke vil foreta seg noe utover en telefonsamtale om Stabæks speaker. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Vi er kjent med at enkelte reagerte i går, men vi kommer ikke til å foreta oss noe utover å ta en telefon til Stabæk for å presisere forventninger til mest mulig nøytralitet, skriver Haavik i en SMS.

Når det gjelder banestormingen i går, har NFF sendt et brev til Stabæk der de ber om en redegjørelse.

- De har fått frist til neste mandag. Så er det opp til NFFs uavhengige påtalenemnd å vurdere eventuell videre saksgang.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!