Jerv kjempet seg til viktig uavgjort mot Start

I kvaliken til Tippeligaen.

UTLIKNET: Jerv-spillerne jubler for utlikningen mot slutten av første kvalikkamp mot Start. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
UTLIKNET: Jerv-spillerne jubler for utlikningen mot slutten av første kvalikkamp mot Start. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Start så lenge ut til å vinne slaget om Sørlandet lørdag. Men det ble 1-1 borte mot Jerv i eliteseriekvalifiseringen i fotball.

Vertene utlignet etter 86 minutter ved innbytter Ohi Omoijuanfo. Det er tredje gang på rad i kvalifiseringen at Jerv scorer på tampen av kampen.

- Det var helt jævlig å spille her, men vi er sent på sesongen. Jeg føler vi var mye bedre enn Start, sa Omoijuanfo til TV 2.

- Det er helt håpløst å spille under slike forhold. Når vi får ballen ned på bakken, synes jeg det er klasseforskjell, sa Start-keeper Håkon Opdal.

Neste kamp går onsdag på Starts hjemmebane (kunstgress), og sammenlagtvinneren spiller på øverste nivå neste år.

Det har vært fotballfeber i sør i mange dager. Jervs marsj fra 3. divisjon og til denne dobbeltkampen mot storebror Start, har skapt engasjement.

Fullt Det var utsolgt hus - vel 1800 tilskuere - på Levermyr. Gressbanen var delvis frossen, og spillerne hadde ikke sjelden trøbbel med å holde seg på beina.

Mads Stokkelien scoret 0-1-målet på elegant vis. Han spilte inntil for noen måneder siden for New York Cosmos på andre nivå i USA.

Jerv var best før pause mens Start hadde i perioder grep om det hele i 2.-omgangen.

Sju minutter før slutt reddet Start-keeper Håkon Opdal en meget farlig Jerv-sjanse. Kort etter kom utligningen til vill hjemmejubel.

Etter lørdagens kamp å dømme kan dette slå begge veier i returoppgjøret. Start var hardt presset mot slutten i Grimstad.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer