Jerven på ny jakt

NM-vinneren sikter inn årets 9. seier i V75-3 på Klosterskogen.

 FØRSTE NM-TITTEL:  Sist Åsajerven var i banen, ble den en enkel NM-seier sammen med fast partner Tor Wollebæk. Foto: HESTEGUIDEN.COM
FØRSTE NM-TITTEL: Sist Åsajerven var i banen, ble den en enkel NM-seier sammen med fast partner Tor Wollebæk. Foto: HESTEGUIDEN.COMVis mer


Av Anne Turid Thales
anne.thales@hotmail.com

(Dagbladet.no): Åsajerven har hatt en fantastisk sesong og har vært landets beste kaldblodstraver i år. Sist han startet vant 7-åringen til Ola Martin Aasen NM meget fortjent.

Åsajerven trakk et perfekt spor, og vi ser ingen grunn til å ødsle med blekket på bongen i V75-3/V5-5. Her kan du være med i kampen om de store pengene og klikke deg rett inn på Dagbladets kupongforslag.

- Åsajerven er i fin form. Han har tatt det siste løpet fint, og alt ser bra ut med ham i trening. Det er ingenting som tyder på noen formsvikt i alle fall, beroliger eier og trener Ola Martin Aasen spillerne.

- Tror ikke han får tet
- Åsajerven har vært voldsomt flink og stabil i hele år. Sporet ble perfekt. Jeg tror ikke han får tet, men det passer bra med et løp i annet eller tredje utvendig. Han er en allrounder, så distansen går bra. Åsajerven har konservert formen på en imponerende måte. Han har ikke vist noen svakhetstegn etter NM.

- Jeg synes han skal være en naturlig favoritt ut i fra det han har vist, men jeg tør ikke kalle ham en banker, sier Åsajervens herre og mester fra Dombås.

- Han møter de hestene han pleier. Moe Brage og Fakse er gode, men jeg har stor tro på min hest.

- Åsajerven er vant til å være på reisefot, og det er helt ukomplisert. Han er rolig og fin å reise med. Jeg tror på en god vinnersjanse, sier Ola Martin Aasen.

Åsajerven har vunnet åtte av tolv løp hittil i år. Den 7-årige hingsten legger nok på til den niende seieren for året i V75-3 lørdag.

En smak av Caviar
Touch Of Caviar er en lovende 3-åring. Og han er like lekker som kaviar. I V75-4 møter Hamre-traveren eldre hester, men motstanden er ikke egnet til å skremme. Vi tror Touch Of Caviar er dagens andre holdepunkt i V75-spillet.

- Touch Of Caviar har vært borte litt en stund. Han rappet til seg på det ene bakbeinet før han skulle startet under Jarlsberg-helgen, og måtte sy noen sting. Jeg er derfor litt usikker på om han har den samme formen som tidligere etter en liten pause, men jeg synes han skal være en berettiget favoritt, sier trener og kusk Frode Hamre.

- Beste hesten i feltet

- Touch Of Caviar står litt kinkig til langt ute på vingen. Jeg tror han skal takle svingene. Han trener fint. Løser det seg skal vi kjempe om seieren, sier Frode Hamre.

- Touch Of Caviar er såpass bra at han skal være favoritt. Jeg tror jeg har den beste hesten i feltet. Jeg er optimist, sier Frode Hamre.

Touch Of Caviar er en allrounder som har vunnet i fire av sine syv starter så langt. Det stopper neppe med det for den talentfulle 3-åringen til Frode Hamre. Vi tror han runder til sin femte seier.

- Slår normalt ikke Åsajerven
Asbjørn Mehla tar ingen fridag når det er V75 på hans gamle hjemmebane og lekegrind Klosterskogen. Lørdag svinger han seg opp i sulkyen til Moe Brage som skal ta opp kampen mot Åsajerven i V75-3.

- Vi slår normalt ikke Åsajerven. Han er umulig for tiden. Det ser litt småvrient ut. Moe Brage avsluttet bra i NM, og var meget god i seiersløpet nest sist. Han står perfekt til for ryggløp. Moe Brage er god nok om han får det rette løpet og får det servert. Får han løpet sitt er han ikke borte. Men det skal klaffe. Garderer man Åsajerven, skal Moe Brage på bongen, sier Asbjørn Mehla.

- Hva med dine andre oppsitt?

- Beaks Ocean (V75-7) har ikke vært i sin beste form i de siste løpene. Men hun har også vært ute i tøffe omgivelser. Det er litt enklere i mot her. Hun bør få en fin posisjon her. Tilbake i slag synes jeg hun er aktuell på gardering, sier Asbjørn Mehla.

- Stjerna Vangen (V75-1/V5-3) er nesten håpløs å få først i mål. Hun er aktuell på bred gardering.

- Starchip Victory (V75-4)
var dårlig sist. Han feilet seg bort i siste sving. Det er tøft i mot. Det er nok en premie som gjelder.

- Fjeldstad Prinsessa (V75-5) holder hyggelig form og er jevn og flink, men møter for gode hester. Sporet ble bra, og hun trives på distansen. En premie er bra i dette selskapet.

- Golden Globe (V75-6)
må en premie være bra for fra et dårlig spor.

- Beste sjansen min er nok Moe Brage. Han har kapasitet til å vinne, røper Asbjørn Mehla.

En heldig alenevinner kan vinne 46 millioner i V75 lørdag som går fra Klosterskogen travbane.

 NM-JUBEL:  Kusk Tor Wollebæk, Åsajerven og eierparet Aasen fra Dombås etter NM-seieren på Sørlandets travpark. Foto: HESTEGUIDEN.COM
NM-JUBEL: Kusk Tor Wollebæk, Åsajerven og eierparet Aasen fra Dombås etter NM-seieren på Sørlandets travpark. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer