Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jesper Saltvik Pedersen tok bronse i Paralympics

Jesper (18) tok historisk bronse:
- Største man kan oppleve

Med stolte foreldre på tribunen tok Jesper Saltvik Pedersen Norges første alpinmedalje i Paralympics siden 2002.

DEBUTANT: Jesper Saltvik Pedersen tok bronsemedalje i sitt første Paralympics. Foto: Geir Owe Fredheim / Norges Idrettsforbund.
DEBUTANT: Jesper Saltvik Pedersen tok bronsemedalje i sitt første Paralympics. Foto: Geir Owe Fredheim / Norges Idrettsforbund. Vis mer

JEONGSEON (Dagbladet): - Det er jo noe jeg har drømt om lenge - å ta medalje i Paralympics. Det er det største du kan være med på. Utrolig stort. Også er det storslalåm i morgen. Det blir spennende, sier en glad, men offensiv Jesper Saltvik Pedersen til Dagbladet.

Unggutten ledet etter Super G-delen av dagens superkombinasjon.

Jeroen Kampschreur og Frederic François ble derimot hakket for sterke i slalåmdelen.

Saltvik Pedersen sikret likevel den siste pallplassen, og tok dermed Norges første alpinmedalje i Paralympics siden 2002.

- Det er utrolig stort å ta bronse. Slalåmen er ikke den beste jeg har kjørt, men jeg klarte å kare meg til en bronsemedalje. Det er jeg veldig fornøyd med.

- Råimponert

Paralympics-sjef Cato Zahl Pedersen, som selv var en dekorert alpinutøver, er mektig imponert.

- Han tar bronsemedalje som attenåring i sitt første Paralympics. Du håper at han skal få det til, og nå har han fått det til. Gull, sølv, bronse - han er på pallen, han er blant de ypperste. Det er veldig gledelig for Jespers vegne, sier Zahl Pedersen til Dagbladet.

Saken fortsetter under videoen.

SUPERHELTENE: Vi har møtt noen av de virkelige superheltene. Video/redigering: Siv Johanne Seglem Vis mer

Tidligere denne sesongen vant Saltvik Pedersen verdenscupen sammenlagt. Derfor er det ingen overraskelse at han presterer allerede i sitt første Paralympics.

- Det er bare helt rått at han har vært så stabil og levert så bra. Det løsnet for han denne sesongen. Det går i steg. Han har stabilisert god leveranse, så får vi tro og håpe at han fortsetter å være med i toppen, sier Zahl Pedersen.

Stolt familie

På tribunen i Jeongseon satt mamma Marit Saltvik, pappa Bjørn Pedersen og søster Ingrid Saltvik Pedersen.

- Fra én til ti, så er jeg vel tjue. Dette er helt fantastisk. Kjempeflott, sier mamma Marit Saltvik til Dagbladet på spørsmål om hvor stolt hun er av sønnen.

- Han hadde store forventninger. Han gikk for gull, men medalje i Paralympics er kjempebra, fortsetter hun.

Saltvik Pedersen innrømmer at han gikk for gull.

- Du har alltid lyst til å komme ned og se at det er grønt, men i dag smaker det veldig godt med en bronsemedalje.

I morgen er det storslalåm klokka 02.30. Da er Saltvik Pedersen gullfavoritt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling