Jesper (25) var en av verdens beste sprintere. Så ble han mystisk syk

Tre år senere vet han fortsatt ikke hva som er feil.

PÅ PALLEN: Jesper Modin ble nummer tre på sprinten i Rogla i 2009. Her med Petter Northug og Tobias Angerer. Foto:   REUTERS/Bor Slana
PÅ PALLEN: Jesper Modin ble nummer tre på sprinten i Rogla i 2009. Her med Petter Northug og Tobias Angerer. Foto: REUTERS/Bor SlanaVis mer

(Dagbladet): Jesper Modin (25) var Sveriges store langrennstalent og blant verdens beste sprintere.

Så ble han syk, for tre år siden, og han er fortsatt ikke tilbake i form.

- Jeg vet fortsatt ikke hva som er feil. Det kan være at jeg trente for hardt og at jeg hadde twar, sier Modin til Dagbladet.

I 2010/11-sesongen ble han nummer tre totalt i sprintverdenscupen og Modin var med i både Vancouver-OL 2010  og VM i Holmenkollen i 2011. Forrige sesong ble derimot fullstendig ødelagt av sykdom.

Drømmer om OL 25-åringen oppsøkte flere leger som aldri fant spesifike feil - og svenske medier skrev om «den mystiske sykdommen» som ødela for supertalentet.

- Jeg har hatt det tungt, men jeg tror fortsatt det er mulig å komme tilbake i verdenstoppen, sier Modin.

- Hva tenker du om OL?

- Det er kanskje urealistisk, men det er drømmen. Akkurat nå er det vanskelig å tenke for langt fram i tid. Målet mitt er å komme tilbake i full trening så snart som mulig, sier mannen på to meter og 90 kilo.

Da Dagbladet snakket med Modin for et halvt år siden klarte han ikke trene i det hele tatt.

Er optimist Langrennsløperen fra Østersund sliter fortsatt etter langvarig sykdom og sier til Dagbladet at han trener rundt 10 timer i uka.

Men han føler seg bedre enn på lenge.

- Fra sommeren begynte kroppen å fungere bedre. Jeg fikk energien tilbake og det var en fantastisk følelse. Dessverre trente jeg litt for hardt i starten og det fikk jeg svi for. Jeg måtte roe ned litt, men er optimistisk, sier Modin.

- Jeg er neppe tilbake for fullt med det aller første og jeg har ikke satt opp en spesiell dato som er målet. Det som er sikkert, er at jeg skal gjøre alt jeg kan for å kjempe meg tilbake i toppen, sier Modin, som studerer økonomi i Østersund

I likhet med Modin, er Petter Northug ute med sykdom. Også hans sesong står i fare.

- Northug-sykdommen er noe vi også snakker om her i Sverige. Jeg håper han kommer tilbake raskt, det tror jeg også at han gjør, sier Modin.

29. november er det verdenscupåpning i finske Kuusamo. Helga før er det nasjonalåpning på Beitostølen.

Det skjer uten Modin - og sannsynligvis Northug.

FØR VM: Jesper Modin, Marcus Hellner, Emil Jönsson og Teodor Pettersson før VM i Holmenkollen i 2011. 
Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
FØR VM: Jesper Modin, Marcus Hellner, Emil Jönsson og Teodor Pettersson før VM i Holmenkollen i 2011. Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX Vis mer