Jesper fikk allergi- sjokk

LONDON (Dagbladet): Allergien slo til for fullt, men det hindret ikke svensken Jesper Parnevik fra å spille en perfekt golfrunde på mesterskapsbanen i Carnoustie i går.

Nå håper den svenske komikersønnen at han skal klare å hente hjem sølvmuggetrofeet og bli årets The Openmester.

Til tross for rennende nese spilte Jesper Parnevik utrolig bra på den vanskelige golfbanen i Carnoustie i går, og ligger på tredje plass foran helgas to avsluttende runder i dag og i morgen. To slag skiller Parnevik fra den ledende franskmannen Jean van de Velde og argentineren Angel Cabera.

Fornøyd

- Jeg har nesten fått allergisjokk her. Det må være mye pollen i lufta, men det hadde ingenting å si for mitt spill i dag. Det er veldig morsomt å være her. I dag har jeg slått min beste drive noensinne. I tillegg gjorde jeg en veldig bra birdie, så jeg har all grunn til å være fornøyd, smiler Parnevik.

Nå håper han å lykkes med noe han aldri tidligere har klart; nemlig å vinne The Open. Han har vært nære på tre ganger, men er blitt slått på målstreken. I fjor endte han på annen plass.

Med tre slag over par ligger alt til rette for komikeren Bosse Parneviks 34 år gamle sønn. Lykkes han med spillet på banen i dag, kan The Claret Mug - sølvmuggetrofeet - havne på svenske hender.

Åpen Open

Mesterskapsbanen i Carnoustie er tøff og vanskelig - noe som gjenspeiler seg på resultatlista. Cut - det vil si de som får spille finalerundene - gikk på 12 over par. Noe som er ekstremt høyt. Så langt er det ingen av spillerne som har spilt på banens par etter to runder. Ledende van de Velde ligger ett over par.

Verdens fremste golfspiller, Tiger Woods, er fortsatt med i kampen om The Opentittelen. Han ligger fire over par.

Derimot ser det langt mørkere ut for hjemmefavoritten Colin Montgomerie. Da han var ferdig med gårsdagens runde, viste scorekortet åtte over par. Det store spørsmålet er nå om han klarer å hente seg inn i forhold til de beste?

  • En som ikke har lykkes, er spanske El Niño, 19 år gamle Sergio Garcia. Han fortsatte å spille dårlig i går og mistet cuten med 30 over par. Ungtalentet må nok ta noen timer på Driving Rangen for å få svingen til å sitte igjen.