Jesper Mathisen: - Skuffet

Fotballekspert Jesper Mathisen (35) lot seg både skuffe og imponere av Bodø/Glimts prestasjon mot Dinamo Zagreb tirsdag kveld.

PROFIL: TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PROFIL: TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Bodø/Glimt - Dinamo Zagreb 1-0

- Jeg er veldig imponert over Bodø/Glimt, men også litt skuffet over at de ikke scorer flere mål. Oppgjøret neste onsdag blir helt ellevilt, sier Mathisen til TV 2.

Kjetil Knutsens mannskap sløste nemlig tidvis med sjansene på Aspmyra. Selv om 1-0-ledelsen er et godt utgangspunkt, kunne den vært bedre.

Mathisen er spent på returmøtet i Kroatia onsdag neste uke.

- Bodø/Glimt har enorm kontringsstyrke, og der nede må Dinamo Zagreb åpne seg enda litt mer. Det kan passe Glimt bra. Det blir tidenes kamp for Glimt, mener Mathisen.

Han fortsetter:

- Glimt var små outsidere, men i mine øyne er de nå små favoritter. Dette kan fint gå, men det er nesten sånn at man ikke tror på det, at lille Bodø/Glimt skal inn i en turnering som absolutt ikke er skapt for den type lag.

FEIRER: Bodø/Glimts Amahl Pellegrino jubler etter 1-0 målet under kvalifiseringskampen til Champions League mellom Bodø/Glimt og Dinamo Zagreb. Foto: Mats Torbergsen / NTB
FEIRER: Bodø/Glimts Amahl Pellegrino jubler etter 1-0 målet under kvalifiseringskampen til Champions League mellom Bodø/Glimt og Dinamo Zagreb. Foto: Mats Torbergsen / NTB Vis mer

Mini: - Helt sikker

Jahn Ivar Jakobsen lot seg imponere av seieren over Dinamo Zagreb. I likhet med Mathisen er han også spent på returkampen, som kan sikre norsk Champions League-deltakelse.

- Jeg tror vi får oppleve en helt annen kamp i Zagreb, for da kommer de til å ha ballen i 60-70 prosent av tida, det er jeg helt sikker på. Det er da Glimt er nødt til å være solide og ta disse overgangene, sier Mini til Dagbladet TV.

FØLGER GAMLEKLUBBEN: Jahn Ivar Jakobsen spilte for Bodø/Glimt fra 1984-1987. Foto: Ole Martin Wold / NTB
FØLGER GAMLEKLUBBEN: Jahn Ivar Jakobsen spilte for Bodø/Glimt fra 1984-1987. Foto: Ole Martin Wold / NTB Vis mer

- Stygt redd

Mini forteller han er «stygt redd» for at Dinamo Zagreb kommer til å score i returkampen.

- Bodø/Glimt er vant med kunstgress. Det er gress i Zagreb, men jeg tror den matten der nede er veldig god. Men de vil få et voldsomt press mot seg. Jeg tror det vil komme mange innlegg, og kommer det mange nok, blir det som oftest mål. Jeg tror Glimt må prøve å stenge unna det. Klarer de det, er mye gjort, mener «Mini».

VIKTIG: Dette blir viktig for Bodø/Glimt i returoppgjøret mot Dinamo Zagreb, ifølge Mini Jakobsen. Video: Dagbladet TV. Programleder: Jostein Sletten. Vis mer

Han mener Bodø/Glimt må ha en «god dag» for at det skal bli Champions League-spill på Aspmyra i høst. Han spår at returkampen ender uavgjort 1-1. I så fall er Glimt videre med 2-1 sammenlagt.

- Kampen kommer til å bli nervepirrende og helt herlig, avslutter han.

Klarer Bodø/Glimt å kvalifisere seg til Europas gjeveste klubbturnering, venter et garantert minstebeløp på drøye 150 millioner kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer