Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jespersen: - Jeg er for feit

Dagens beste norske gruer seg til monsterbakken.

FEIT?: Chris Jespersen frykter at han er for tung til å kunne hevde seg i Tour de Ski-sammendraget. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
FEIT?: Chris Jespersen frykter at han er for tung til å kunne hevde seg i Tour de Ski-sammendraget. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

Chris Jespersen (30) frykter at han blir for tung opp slalåmbakken under avslutningen av Tour de Ski.

30-åringen tok en sterk 3.-plass under lørdagens prolog i Oberhof og har ambisjoner om pallplass sammenlagt også etter den siste etappen opp Alpe Cermis i Val di Fiemme neste søndag.

- Jeg håper å komme på pallen, men topp ti vil være OK, sa Jespersen etter lørdagens løp over 4,5 kilometer.

- Ideelt sett er jeg litt for feit for den siste bakken, men jeg håper å kunne hevde meg likevel, sa løperen fra Korlevoll.

God start Jespersen har startet sesongen prima med en rekke sterke resultater. Normalt har formen hans dabbet kraftig av mot juletider, men det er ikke skjedd for privatløperen denne sesongen.

- Det var litt uventet at jeg skulle havne på pallen i dag. Jeg trodde ikke at jeg skulle holde helt inn, men var heldig som fikk heng på franskmannen Maurice Manificat de to siste rundene.

Landslagstrener Trond Nystad mente at Jespersen og de antatt beste burde ha fått starte først. Slik det var lørdag gikk de beste under de dårligste forholdene i den relativt flate løypa.

- Det var ingen fordel å starte bak. Såpass kan jeg vel si.

Jespersen er en av få som ikke er kritisk til at det blir sprint og ikke distanserenn søndag. Det til tross for at klassisk distanse burde ha passet ham bra.

Og noen sprinter er han ikke.

Klager ikke - Jeg driter i om det blir en ekstra sprint. De beste kan heller ikke hente mer enn 30 bonussekunder. Slik jeg ser det får jeg en ekstra «fridag», og jeg tror det er mulig å hente inn igjen sekundene jeg går glipp av på sprintene.

- Alle har lyst til å gå skirenn under gode forhold, men når det først er blitt som det er blitt så må du gjøre det beste ut av det.

- Hva gjør du med langløpssatsingen etter jul? Plassen din i OL-troppen virker mer eller mindre klar allerede?

- Det tenker jeg ikke på. Nå tenker jeg på at jeg har lyst til å gjøre det bra i Tour de Ski.

Starten var i alle fall god. Mye tyder på at fortsettelsen også blir bra.

Det bekrefter disse ordene:

- Formen er riktig god.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media