Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chris Jespersen gir seg ikke

Jespersen satser mot VM i Seefeld - selv uten Northug

Selv om Petter Northugs trolige landslagscomeback betyr at Chris Jespersen mister både treningskompisen og laget sitt, velger han å satse for fullt videre mot ski-VM i Seefeld.

SATSER VIDERE: Chris Jespersen jobber for å gå seg inn igjen i den norske verdenscup- og VM-troppen, selv uten Petter Northug som lagkompis. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet .
SATSER VIDERE: Chris Jespersen jobber for å gå seg inn igjen i den norske verdenscup- og VM-troppen, selv uten Petter Northug som lagkompis. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Som Dagbladet meldte tirsdag, har Petter Northug gitt et muntlig ja til å bli en del av sprintlandslaget neste sesong under ledelse av Arild Monsen.

Et landslagscomeback får konsekvenser for kollegene i Team Northug, deriblant Chris André Jespersen, som var Northugs lagkompis og treningspartner forrige sesong.

Til Dagbladet sier Jespersen at han ennå ikke har fått en bekreftelse på hvor Northug havner neste sesong, men at han forstår kompisen om han velger å returnere til landslaget.

Det har Northug takket ja til, hvilket betyr at Jespersen må finne seg et nytt lag og nye løpere å trene med, så sant ikke Mosvik-ekspressen ombestemmer seg i siste sekund.

TETTE BÅND: Petter Northug og Chris Jespersen reiste og trente sammen hele forrige sesong. Nå kan samarbeidet være over. Foto: NTB Scanpix
TETTE BÅND: Petter Northug og Chris Jespersen reiste og trente sammen hele forrige sesong. Nå kan samarbeidet være over. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hva betyr dette for deg?

- Jeg forstår Petter om han velger landslaget. Hva som da skjer med meg, vet jeg ikke. Det er mange gode skiløpere å trene med i Trondheim, men det er så klart en fordel å finne seg et lag, sier Jespersen til Dagbladet.

Tirsdag formiddag fortalte 34-åringen at han fortsatt ikke har fått en endelig bekreftelse fra Northug, men etter alle solemerker må altså Jespersen finne seg et nytt lag kommende sesong.

Satser mot VM

Uavhengig av det vil Jespersen forlenge karrieren og satse videre. Ambisiøs som han er, sikter han seg inn mot VM i Seefeld.

- Målet er å kvalifisere meg til VM. Da må jeg bruke sommeren godt. I fjor røk hele sommeren for min del, som gjorde at grunnlaget ikke var bra nok til å tåle hardkjøret utpå høsten. Jeg har aldri vært i bedre form enn jeg var i fjor høst, men så bikket det over for min del, sier langrennsesset.

Jespersen ble juniorverdensmester på 30 km fristil tilbake i 2003 og var på den tiden et av verdens største talenter. Han fikk verdenscupdebuten samme år, men det tok flere sesonger før 34-åringen fra Skånevik tok det neste steget.

I sesongen 2013/14 løsnet det meste for Jespersen, som blant annet ble nr. 2 på verdenscuptremila i Davos og også kapret 2.-plassen sammenlagt i Tour de Ski, bare 36 sekunder bak Martin Johnsrud Sundby, etter å ha hatt best tid av alle opp monsterbakken i Val di Fiemme.

I OL 2014 i Sotsji ble han beste nordmann på 6. plass på 15 kilometer klassisk da skiene ikke var helt på topp. Jespersen kvalifiserte seg også til VM i Falun i 2015 og ble nr. 8 på 15 kilometer fristil der. Etter det har motgang preget karrieren.

Smellen

Etter en sesong med mye langløp i 2016/17, ble Jespersen Northugs viktigste treningsmakker før denne viktige OL-sesongen. Det endte med en skuffelse for dem begge, selv om 34-åringen fra Skånevik vant den svenske sesongåpningen i Bruksvallarna.

- Kroppen har vært helt ut av det, helt siden november. Først nå i Reistadløpet klarte jeg å presse meg til I5 (intensitetssone 5) på pulsklokka igjen. Det var en etterlengtet bekreftelse på at kroppen begynner å fungere igjen, sier Jespersen til Dagbladet.

- Sesongen ble ikke som vi hadde tenkt. Jeg er veldig gira på å ta en ny sesong og slå tilbake. Forrige sesong ble ødelagt på grunn av en juniorfeil. Det skal jeg nå unngå med normal mengdetrening og få tilbake en frisk kropp.

- Klar for å kjempe

Det er svært krevende å bli en del av det norske verdenscup- og mesterskapslaget om man ikke er på landslaget. De nye og reduserte kvotene før forrige sesong gjorde det enda verre. 34-åringen lar seg liekvel ikke skremme.

- Det er alltid tøft å satse utenfor landslaget. Vi får ikke gå i Kuusamo og det er knalltøft å gå seg inn i verdenscupen før jul, men jeg er klar for å kjempe, sier Jespersen.

Han liker framgangen og tegnene som Petter Northug har vist i det siste.

- Petter begynner å se bra ut igjen nå. Jeg har egentlig bare ventet på det, for han var veldig sterk i høst før sykdomsproblemene, sier han.

- Petter har hatt det tøft etter Toru de Ski. Det gjelder alle skiløpere som ikke får ut det de er gode for, men nå virker han å være veldig bra igjen, sier Jespersen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!