TUNGT: Chris Jespersen hadde det svært tungt i etterkant av rennet i Davos. Jespersen måtte ty til tårene etter målgang. Foto: Bildbyrån
TUNGT: Chris Jespersen hadde det svært tungt i etterkant av rennet i Davos. Jespersen måtte ty til tårene etter målgang. Foto: BildbyrånVis mer

Chris Jespersen nærme seier i Davos

Jespersen utrøstelig - kan ha falt fra seieren

Martin Johnsrud Sundby ble beste nordmann med en tredjeplass, men Chris Jespersens kollbøtte kan ha fratatt ham seieren.

Det ble russisk seier etter et sekunddrama av dimensjoner på 15 kilometer i Davos. Til slutt var det russiske Jevgenij Belov som stakk av med seieren. I mål var han ni tideler foran Maurice Manificat og 4,5 sekunder foran Martin Johnsrud Sundby.

Det var likevel en annen nordmann som var enda nærmere å ta med seg seieren fra Davos. Jespersen, som tidligere har en andreplass fra Davos, viste at han har funnet superformen så langt denne sesongen og gikk et kanonrenn fra et tidlig startnummer.

- Det var godt å være tilbake i Davos, sa en gråtkvalt Jespersen til TV2 etter rennet.

Bittert

Grunnen til at tårene presset på var at 35-åringen satte en ski ut i løssnøen og slo salto på andrerunden sin. Jespersen tapte mellom ti og elleve sekunder til de argeste konkurrentene om seieren på saltoen. I mål var han han 10,6 sekunder bak vinneren Jevgenij Belov. Det holdt bare til femteplass.

- Det er bittert, sier Jespersen etter en lang pause. - Jeg er ti sekunder bak og det ryker i fallet. Det er en del av gamet det og. Man må stå på beina, sier Jespersen til TV 2 etter rennet.

- Jeg har gått og drømt om å vinne. Det var kanskje usannsynlig for andre, men jeg trodde jeg skulle klare det. Dette er et nederlag, sier Jespersen litt lengre etter rennet til TV2.

Går seg inn i VM-diskusjonen

Likevel har han nå for alvor gått seg inn i diskusjonen om en plass i den norske VM-troppen og særlig da femmila.

- Alle som går gode skirenn er med i den diskusjonen, sier Nossum til Dagbladet om Jespersens kandidatur.

For Martin Johnsrud Sundby ble det hans andre strake pallplass i verdenscupen. Det sa han seg godt fornøyd med.

- Jeg har ikke mer å gå med, så om det er et halvt sekund eller tre sekunder spiller ikke så mye rolle. Jeg er fornøyd, jeg synes jeg går mange gode renn om dagen og det kommer viktigere renn senere i vinter, konkluderte han til TV 2.

Det var en sterk norsk laginnsats i Davos.

Hans Christer Holund var tredje beste nordmann på en åttendeplass, Magne Haga gjorde nok en god figur og ble nummer 11.

Mathis Rundgreen endte på 18. plass, mens Vebjørn Turtveit ble nummer 40.