Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jessica Ennis svarte på presset ved å sette verdensrekord

Stormet inn til ledelse i sjukampen på 100 meter hekk.

TAKLET PRESSET: Jessica Ennis satte ny verdensrekord. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN / NTB scanpix
TAKLET PRESSET: Jessica Ennis satte ny verdensrekord. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Jessica Ennis stod foran et enormt forventingspress da hjemmehåpet og utøverne startet sjukampen med 100 meter hekk i formiddag. Og hvilken standard den britiske jenta satt.

26-åringen løp i mål på tiden 12,54 - noe som er ny verdensrekord i øvelsen for sjukamputøvere. Hun knuste også sin personlige rekord som var på 12,79. Hele fem av løperne i heatet løp på under 13,00.

Til sammenlikning har verdens beste hekkeløper, Sally Pearson, en bestenotering på 12,28 satt i 2011. Tiden til Jessica Ennis er også den samme som amerikanske Dawn Harper fikk da hun vant gull i Beijing i 2008.

Ida Marcussen startet i heat nummer 1 og tangerte sin egen årsbeste med tiden 14,08. Hun tjuvstartet først, og var nok litt redd for å gjenta bedriften i forsøk nummer to. Det var flotte forhold og en svært rask bane i London, og det norske håpet skuffet litt.

Jessica Ennis leder sjukampen etter første øvelse, hun har 1195 poeng. Ida Marcussen har 967 poeng etter den første øvelsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media