Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jesus frelste Manchester City fra adventsblemme

Etter at Fulham hadde snudd kampen med komisk selvmål.

FRISPARK-KONGEN: Yaya Toure har scoret fire frisparkmål denne sesongen. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB Scanpix
FRISPARK-KONGEN: Yaya Toure har scoret fire frisparkmål denne sesongen. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB Scanpix Vis mer

• Fulham - Manchester City 2-4 (0-2)

(Dagbladet): Manchester City var soleklare favoritter før møtet med Fulham på Craven Cottage, og tok oppskriftsmessig ledelsen etter drøyt 20 minutter. Yaya Touré gjorde som han har gjort så mange ganger før; han skrudde et frispark over muren, via tverrliggeren og inn i mål fra 18 meter.

Målet var Tourés fjerde frisparkscoring denne sesongen.

Deretter skjedde det ikke så fryktelig mye før 40 minutter var passert. Da kom noen minutter i John Arne Riises tegn.

Retur-scoring Først taklet han så voldsomt at han skled ut av banen og traff en ballgutt, som han skyndte seg å gi en unnskyldende klem.

Deretter var det Samir Nasri som fikk merke nordmannens vrede - ute på høyresiden ble franskmannen taklet knallhardt av Riise. Det påfølgende frisparket ble godt utnyttet av de lyseblå.

Martin Demichelis fikk stanget ballen mot mål, men Maarten Stekelenburg vartet opp med god redning. Han klarte imidlertid ikke å unngå å gi retur, og der dukket Vincent Kompany opp. Han banket ballen i mål, og doblet ledelsen. 2-0 var også stillingene ved pause.

Komisk selvmål Fem minutter ut i den andre omgangen satte Kieran Richardson ballen i mål fra kloss hold for hjemmelaget. Reduseringen var et faktum, og Fulham var plutselig mer med i kampen.

Og da Vincent Kompany leverte en alle tiders julegave med 20 minutter igjen å spille, så det ut til å bli en aldri så liten skrell på Craven Cottage.

Belgieren stod helt upresset på et innlegg fra Sascha Riether, og skulle bare klarere. Kompany traff derimot alt annet en reint. Dermed sneik ballen seg over Joe Hart og inn i feil mål. Scoringen var Kompanys tredje selvmål de siste to sesongene - det er flest i Premier League.

SPANJOL MED DIN GLEDE: Jesus Navas scoret det forløsende 3-2-målet mot Fulham. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS / NTB Scanpix
SPANJOL MED DIN GLEDE: Jesus Navas scoret det forløsende 3-2-målet mot Fulham. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS / NTB Scanpix Vis mer

Men det er nå engang juletider.

Jesus dukket opp Med tolv minutter igjen å spille dukket ingen ringere enn Jesus opp, han med etternavn Navas. Spanjolene parkerte det som var av motspillere, før han satte ballen i mål. City var tilbake i ledelsen.

Ikke lenge etterpå fikk Riise en mulighet til å gjøre opp for frisparket fra førsteomgang, men Joe Hart reddet nordmannens forsøk. Så punkterte James Milner kampen.

Alvaro Negredo vartet opp med pasningsmagi da han fant engelskmannen på løp.

Milner hadde små problemer med å sette inn 4-2-scoringen. Det ble også sluttresultatet, selv om det fort kunne blitt flere scoringer mot slutten.