Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jesus Navas: - Jeg sliter ikke med hjemlengsel mer - nå kan jeg fokusere på fotballen

City-vingen kvitt plagene.

(FourFourTwo): Jesus Navas har slitt med ekstrem hjemlengsel. Så ille har det vært at han bare spilte hjemmekamper for Sevilla en periode og droppet landslagspill. Nå er han kvitt problemene. Han og familien har funnet seg til rette i England og nå er alt fokus rettet mot fotballen.

Fotballverdenen er full av superhelter. Jesus Navas har en ekstrem fart som sin store styrke. Men spanjolen har for lengst vist sin menneskelige side. Han lider nemlig av ekstrem hjemlengsel.

I 2005 måtte han kaste inn håndkle på treningsleir med hans tidligere klubb Sevilla. Samlingen var 100 kilometer unna hans hjemby. Men Navas taklet det ikke. Ti år seinere og langt unna Andalucía møter han FourFourTwo på Warrington, uten problemer. Han er inne i sin tredje sesong med Manchester City.

- Det har vært noen vanskelige stunder. Jeg er glad jeg har kommet over det og at jeg nå kan fokusere på fotballen. Det betyr alt, sier Jesus Navas til FFT.

- Jeg er en rolig fyr. Jeg liker å ta med kona på kino. Leke ute med sønnen min. Livet er ikke så ulikt fra det jeg hadde i Spania. Været er annerledes, men jeg er her for å nyte fotballen. Vi har slått oss til ro i England, forteller han.

Trives med konkurranse Etter 393 kamper for Sevilla, ble Manchester hans nye hjem i juni 2013. Denne sesongen har Navas sittet vel så mye på benken som han har spilt. Hans beste kamp var da hans gamleklubb ble slått 3-1 på bortebane.

For mange var det en mulighet til å se et glimt at gammel storhet. For hovedpersonen selv, var det godt å kunne bidra til viktige poeng. Kampen om plassene er knallhard hos de lyseblå.

Ankomsten til Kevin De Bruyne og Raheem Sterling har gitt Citys angrepsrekke mer kjøtt på beinet.

- Jeg nyter hvert minutt på banen. Manageren tror på meg og det er utrolig viktig for meg. At spillere som De Bruyne og Sterling kom er bare bra for klubben. Jo flere toppspillere vi har, jo bedre. Det er så mange kamper i løpet av en sesong at alle vil få nok muligheter.

Nytt Spania-gull Vingens merittliste er allerede lang. Med City har vunnet Premier League og Ligacupen. Med Sevilla vant han to Copa del Reys og to UEFA Cup (nå Europa League).

I tillegg har han med da Spania vant både EM og VM. Iveren etter en ny tittel er fortsatt stor. Sommerens mesterskap i Frankrike frister.

- Jeg vil gjøre alt i min makt for å være der. For meg er det toppen. Å representere landet sitt i en stor turnering. Vi har sterk tropp og jeg tror vi har det som må til for å gå til topps.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media