DISKET: LaShauntea Moore (t.h.) var først over mål på 200 meteren på Bislett, men ble disket et snaut døgn etter målgang. Dermed rykket Carmelita Jeter opp til førsteplass.
Foto: Lise Åserud / SCANPIX
DISKET: LaShauntea Moore (t.h.) var først over mål på 200 meteren på Bislett, men ble disket et snaut døgn etter målgang. Dermed rykket Carmelita Jeter opp til førsteplass. Foto: Lise Åserud / SCANPIXVis mer

Jeter fikk seieren på 200 meteren på Bislett dagen derpå

LaShauntea Moore var over i feil bane.

|||Et snaut døgn etter at amerikanske LaShauntea Moore vant 200 meter på Bislett, ble det klart at hun var disket og Carmelita Jeter rykket fram.

Moore løp inn til 22,38 sekunder og vant en ganske klar seier over sin amerikanske landsmann, men TV-bildene viste at Moore var over i feil bane i svingen. Dermed ble hun disket lørdag, og Jeter som løp sin første 200 meter for året, fikk seieren med 22,54. Hun var den som var nærmest Moore fredag kveld.

Det betyr også at Debbie Ferguson-McKenzie fra Bahamas ble nummer to (22,89), mens tredjeplassen gikk til Aleksandra Fedoriva fra Russland (22,98).

- Det er rart at dette ikke ble oppdaget med en gang, for vi så det klart på TV-bildene at Moore var over i feil bane med begge beina, sa NRKs kommentar Lars Lystad til NTB. Han la til at NRKs ekspertkommentator Vebjørn Rodal hadde nevnt dette allerede under løpet.

Det var ingen norske løpere med i denne 200 meteren som også var Diamond League-øvelse.

(NTB)