Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jetstile i spennende årsdebut

Jetstile er Norges store håp i løpene utover sesongen. Lørdag er mye usikkert i sesongdebuten.

• Her er sjansen til å vinne 38 millioner!

Trener Per Johansen forteller om en Jetstile i form og som er klar for sesongen.

- Vi har fått trent godt i vinter med ypperlige treningsforhold. Jetstile ser veldig fin ut i trening, og jeg har faktisk aldri sett ham finere enn han var i et hurtigarbeid forrige fredag. Jetstile var rytmisk og spenstig. Han travet 1.17.0 over 2100 meter alene. Han travet 1.18 første 1000 meter og avsluttet siste 1000 meter etter 1.16.

- Jeg vil vel si han aldri har travet et så fint hurtigarbeid tidligere, sier trener Per Johansen til dagbladet.no.

- Det er klart, første gang ut vet vi ikke så mye, og det er litt åpent. Men hesten ser i alle fall pigg og fin ut og virker til å være i fin orden. Vi er nøkterne optimister, understreker han noe forsiktig.

- Det er vel egentlig bare en hest å slå, og det er Lill Adolf. Sånn som han har vært i vinter, så vinner Lill Adolf om han får åpning. Han blir trolig overflydd, og faren er der for at han blir pakket inn. Da er det jo fordel oss, resonnerer treneren som ser for seg en duell på Biri lørdag.

- Jetstile og Lill Adolf er vel omtrent jevngode. De andre bør vi hamle opp med.

- Vi er fornøyd med en plass blant de tre første etter løpspausen. Jetstile skal få et snilt løp, og det blir ingen villmannskjøring denne gangen. Men om han vinner, tja, det er ikke godt å si. Vi vet ikke helt hvor vi står. Noen banker er han ikke denne gangen, råder trener Per Johansen spillerne.

SVEVER MOT STORLØPENE. Men alle lurer på, om vinnerformen er der allerede på lørdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM
SVEVER MOT STORLØPENE. Men alle lurer på, om vinnerformen er der allerede på lørdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

Kusk Geir Vegard Gundersen ser frem til å kuske Jetstile, som er en spesiell hest for ham. Forus Open-vinneren fra i fjor får helt sikkert et humant løpsopplegg denne lørdagen. Større oppgaver venter for supertraveren, og det er viktig å holde psyken på topp.

- Jetstile er godt forberedt, og jeg var fornøyd med ham i hurtigarbeidet sist fredag. Han skal selvsagt regnes, men det kan bli tungt å slå en formtoppet Lill Adolf første gang ut, sier Geir Vegard Gundersen.

Geir Vegard Gundersens vurderinger av egne oppsitt:

- Extreme Lady (V75-1/V5-3) står vanskelig til mot gode hester. Det er en premie som gjelder.

- Vir(V75-2/V5-4) har jeg ikke kjørt på en stund. Han har fin kapasitet, men galoppfaren er stor. Feilfritt kan han kjempe om en trippelplass.

- Kumquat (V75-4) var god da jeg vant med henne 3. januar. Jeg så også at hun avsluttet fort sist. Hun møter noen gode, men er bra selv også. Løser det seg bare fra bakspor, kan hun blande seg inn i trippelstriden.

- Lykke Frøy (V75-5) fungerte fint i et hurtigarbeid nylig. Han har mye inne når han er som best. I et åpent løp er han en av de som kan vinne.

- San Soir (V75-6) var jeg godt fornøyd med sist. Han står fint til. Vi kjemper om tredjeplassen, avslutter Geir Vegard Gundersen.

Oleg og Adolf utfordrer

Per Oleg Midtfjeld tar turen til Biri med stallens flaggskip Lill Adolf som utfordrer Jetstile i V75-6. Lill Adolf har innledet årets sesong strålende med fire seirer på fire forsøk, og 255 000 kroner innkjørt så langt i år.

- Lill Adolf har trukket et sjanseartet førstespor. Vi trenger tur på veien herfra. Men han kan vinne om det klaffer litt. Han er en av to-tre som kan vinne, sier Per Oleg Midtfjeld om den formsterke hedershesten som alltid går til mål.

Mysen-treneren tar også med danskeimporten Keep On Perfect på transporten til Biri.

- Keep On Perfect (V75-7) kan være litt småklønete i volten, men går han fra start, er han trippelaktuell. Skulle han komme seg foran og får bestemme litt kan han vinne, legger han til.

Per Oleg Midtfjelds vurdering av egne oppsitt:

- Zandy Blou (V75-1/V5-3) har travet noen fine løp. Men her står han litt dumt til i annen rekke på tillegg. Han møter noen gode, og det er kanskje litt tøft å vinne, men med det rette løpet kan han ende blant de tre-fire fremste.

- Oddbjørg (V75-3/V5-5) er det nok en premie som gjelder for.

En alenevinner kan vinne 38 millioner i lørdagens V75-omgang.

JEG ER KLAR! Lill Adolf har en selvtillit av stål foran møtet med Jetstile.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media