Jevnt bak bestemann

Trenerne kårer den beste keeperen i Tippeligaen.

(Dagbladet.no:) Thomas Myhre kommer til Viking først til sommeren, og det er de andre trenerne glad for.

Flertallet mener nemlig at landslagsmålvakten er den aller beste i Tippeligaen.

Dagbladet.no har bedt dem rangere de beste keeperne før seriestart, og flertallet peker på den nåværende Charlton-reserven. Han får totalt 20 poeng (tre for 1. plass, to for 2. plass og ett for 3. plass på listene). Bak ham på lista havner Brann-keeper Håkon Opdal (16 poeng) og Odds Rune A. Jarstein (15 poeng).

England rundt

Thomas Myhre har vært England rundt (Everton, Sunderland, Birmingham, Tranmere, Crystal Palace, Charlton) og også spilt i Tyrkia (Besiktas), Skottland (Glasgow Rangers) og Danmark (FC København). I 2005 vendte han tilbake til Norge og Fredrikstad, før han forsvant til Charlton.

Der har det ikke gått som han håpet.

Like før Premier League startet i fjor hentet daværende manager Iain Dowie inn Scott Carson på lån fra Liverpool. Myhre følte seg sikker på plassen, men så kom kontrabeskjeden.

- Det siste som skjedde var ikke hyggelig. Da Charlton hentet Carson, ringte Iain Dowie meg og fortalte at han ikke hadde bestemt seg for hvem som var førstevalg. Jeg var med landslaget, og trodde jeg skulle spille første kamp for Charlton da jeg kom tilbake. Det han ikke fortalte var at Carson hadde en klausul i kontrakten som sa at han skulle spille. Han var uærlig med meg, og sånn setter jeg ikke pris på, sa Myhre til Dagbladet for noen uker siden.

BAK MYHRE: Thomas Myhre stikker av med flest stemmer i trenerkåringen. Håkon Opdal er bak Myhre både på landslaget og listene til trenerne. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / SCANPIX
BAK MYHRE: Thomas Myhre stikker av med flest stemmer i trenerkåringen. Håkon Opdal er bak Myhre både på landslaget og listene til trenerne. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / SCANPIX Vis mer

Står siste seriekamp

Han har bare fått sporadiske sjanser denne sesongen, og har bare en håndfull kamper siden august i fjor. Det var kanskje manglende kamptrening som spilte inn da han slapp inn tre enkle frisparkmål mot Bosnia og Tyrkia i mars.

Baklengsmålene ble avgjørende, og Norge tapte viktige poeng.

Men Myhre er en rutinert mann og gamle keeperkjemper Dagbladet.no snakket med etter kampen mot Tyrkia er overbevist om at Myhre kommer til å slå tilbake.

Det beste for det norske landslaget hadde vært om Myhre kunne dratt til Viking før seriestart, slik at han hadde fått kamptrening så fort som mulig igjen. Men det har ikke latt seg gjøre.

Charlton møter nemlig Liverpool i siste serierunde, og da kan ikke Carson stå. Da er det duket for Myhre mellom stengene igjen, i det som blir hans avskjed med engelsk fotball.

Etter dette venter Tippeligaen. Og det virker ikke som trenerne - bortsett fra Uwe Rösler, selvfølgelig - gleder seg.

• Les også: Trenernes tabelltips

Jevnt bak bestemann