Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jevnt mellom Norges beste keepere

Trenerne har kåret.

(Dagbladet.no:) I fjor ble det helt jevnt da Tippeliga-trenerne ble bedt om å rangere de beste keeperne i Norge. Arni Gautur Arason (VIF) og Ali Al-Habsi (da Lyn) fikk like mange poeng, men islendingen vant på grunn av flere antall 1. plasser.

Al-Habsi har forsvunnet, men det ble nesten like jevnt da Dagbladet.no tok runden før seriestart i år.

Arason fikk 27 poeng, mens Rosenborg-keeper Lars Hirschfeld fikk ett poeng mindre.

Gode keepere i premieren

- Med tanke på fjorårssesongen, er ikke dette veldig overraskende, sier tidligere landslagskeeper Frode Olsen til Dagbladet.no.

Han er fotballekspert i TV 2, og gledet seg over en god keeperrunde da Tippeligaen ble sparket i gang igjen i helga.

- Hirschfeld var litt uheldig mot Lillestrøm, men sånn er livet for en keeper. Ellers var det mange keepere som sto veldig godt. Opdal og Shaaban var gode i går, Larsen, Bugge Pettersen, Basso og Rønningen sto også gode kamper, sier Olsen.

Tippeliga-trenerne trakk totalt fram sju spillere da de ble spurt om å rangere de tre beste skuddstopperne, men det var ingen som kunne hamle opp med Vålerenga- og Rosenborg-keeperen.

NUMMER ÉN - IGJEN: Arni Gautur Arason blir nok en gang rangert som Tippeligaens beste keeper. Foto: ARNT E. FOLVIK
NUMMER ÉN - IGJEN: Arni Gautur Arason blir nok en gang rangert som Tippeligaens beste keeper. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

Arason ble plassert på topp av lista av sju trenere, mens Hirschfeld kapret fire førsteplasser.

- Gode Myhre-erstattere

Nærmest dem kom Espen Johnsen og Rune A. Jarstein - som begge fikk seks poeng. De to, sammen med Jan Kjell Larsen, er de som den siste tida har vært med i landslagstroppene til Åge Hareide.

Frode Olsen mener det ser lyst ut på keeperfronten i Norge, til tross for at mange av de beste i Tippeligaen er utlendinger.

- Det vil alltid gå litt i bølgedaler på keepersiden. Men når Thomas Myhre legger opp, er jeg sikker på at det kommer til å være noen som tar steget opp og tar ansvar.

Han trekker fram de tre nevnte, og også Vikings Iven Austbø.

Debatt

Hvordan ser du på keeperframtida i Norge?

Jevnt mellom Norges beste keepere
GOD NUMMER TO: Lars Hirschfeld kom til Rosenborg fra Tromsø, og tok plassen fra Espen Johnsen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media