Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jevnt og tøft, og så vinner vi 1-0

Spåmann Drillo om Irland-kampen.

ETTMÅLSSEIER: Egil Olsen tror på norsk ettmålsseier i Dublin på onsdag. Foto: Erlend Aas / Scanpix
ETTMÅLSSEIER: Egil Olsen tror på norsk ettmålsseier i Dublin på onsdag. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag avslutter Norge et landslagsår som til nå har gitt seks ettmålsseirer og to ettmålstap.

- Jeg tipper at det blir jevnt og tøft, og så vinner vi 1-0, sier Egil Olsen før kampen mot Irland.

Med 58 seire på 106 landskamper har han litt av en statistikk å forsvare, men han kan faktisk tangere sin personlige rekord på sju seirer i ett kalenderår, og med færre kamper enn de to første gangene: 10 kamper i 1993, 12 kamper i 1997.

- Dette landslagsåret ligner resultatmessig på det forrige. Da hadde vi 6-2-2, nå er vi på 6-0-2. Ser vi på motstanderne så er det absolutt akseptabelt, og det vil det være selv om vi skulle gå på et tap mot Irland, sier han.

De tre kvalifiseringskampene er alle vunnet. Tapene kom i privatkamper mot Ukraina og Kroatia.

- Tapet mot Kroatia var helt klart, men da eksperimenterte vi ganske mye med laget. Tapet mot Ukraina var ufortjent og ganske surt, sier Drillo, som ikke vil eksperimentere onsdag.

- Nei, vi har bare to kamper igjen før EM-kvalifiseringskampen mot Danmark. Både onsdag og i februarkampen (motstander ennå ikke klar) bruker vi de antatt beste, sier han.

Irland sliter med skader. Med Richard Dunne, Shaun St. Ledger og Kevin Kilbane er tre firedeler av den faste forsvarsfireren ute. Bare John O'Shea er igjen. Stjernespissen Robbie Keane mangler også.

- Sannsynligvis er irene noe mer svekket enn jeg var klar over, men dette handler mest om trening og øving. Prestasjonen er viktigere enn resultatet, sier Drillo.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!