EN SCORING FOR FYLKET: 1-0 scoringen til Enar Jääger mot Tromsø sikret avstanden til serieleder Molde ned til Tromsø og roet ned nervene til en bekymret Kjetil Rekdal.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
EN SCORING FOR FYLKET: 1-0 scoringen til Enar Jääger mot Tromsø sikret avstanden til serieleder Molde ned til Tromsø og roet ned nervene til en bekymret Kjetil Rekdal. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / ScanpixVis mer

Jääger-skudd ødela for Tromsøs gulljakt

AaFK hjalp erkerivalen Molde med 1-0-seier.


ÅLESUND (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær satt ringside da Enar Jäägers frispark fra 40 meter gikk inn og Aalesund tok ledelsen. Dermed ble Moldes luke på seks poeng ledelse ned til Tromsø på tabellen, holdt vedlike.

Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo var alt annet en fornøyd.

- Vi scorer ikke på sjansene våre. Vi har store sjanser i første omgang som vi svir. Så scorer Aalesund på en av sine sjeldne visitter på et frispark, sier han til TV 2 Zebra.

Og Høgmo skjuler dårlig at han er forbannet på frisparket dommer Trygve Kjensli ga Aalesund.

- Vi er i ferd med å sette igang spillet, men så klarer man å gi frispark andre veien. Ganske utrolig på dette nivået, sier Høgmo.

Kampen om poengene i tabelltoppen er beintøff og tett. Og ingen skal påstå at AaFK ikke prøvde å føre kampen mot Tromsø på hjemmebane.  

Langskudd Selv om førsteomgangen ble spilt uten scoringer, var det AaFK som hadde flest sjanser. Ved en rekke anledninger kom hjemmelaget til avslutninger etter enten balltap hos TIL eller spill hvor midtbaneleddet hos Tromsø ikke hang med i svingene. De få mulighetene Tromsø jobbet seg frem til, hadde AaFK god kontroll på.  

Etter pause kom Aalesunds 1-0-scoring etter fem minutter.

Fra 40 meter gikk Enar Jäägers frispark hele veien i og i mål. Det skrudde legget fikk Tromsø-keeper Marcus Sahlman til å holde seg rolig på strek. Inne i feltet var flere etter ballen, men ingen kom i dens vei. 
 
Sterk vilje Aalesund som har slitt tungt i serien den siste tiden, viste sterk vilje til å sanke poeng i kampen om en hederlig plass på tabellen.

Tromsø som er med i gullkampen viste den samme viljen, men kom ikke til de beste avslutningssituasjonene. Utover i omgangen ble det veldig lite kraft bak angrepet til Tromsø. Mye av det kan sikkert tilskrives at Sigurd Rushfeldt ble byttet ut med El Hadji Sega Ngom.

Rushfeldt var ved flere anledninger sterk som en okse og terget på seg hjemmepublikum med sin til tider tøffe fremtreden.   

Ut omgangen ble tilstanden på banen mindre og mindre spennende. AaFK gjorde sne bytter som spiste litt tid. Hjemmelaget jobbet hardt defensivt og holdt ledelsen ut.