Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jim Larsen er klar til Champions League-kamp

Og Jönsson har finstudert Viktoria Plzen.

MELDER SEG KLAR TIL KAMP: Rosenborgs Jim Larsen har sltit med skade, men sier han er klar til morgendagens kamp i Champions League.
Foto: Ned Alley / Scanpix
MELDER SEG KLAR TIL KAMP: Rosenborgs Jim Larsen har sltit med skade, men sier han er klar til morgendagens kamp i Champions League. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rosenborg-stopper Jim Larsen er klar til morgendagens Champions League-kamp mot tsjekkiske Viktoria Plzen.

Han skadet seg i hoften mot Breidablik i forrige uke, men skal være klar til den viktige hjemmekampen.

- Det kjennes bra ut nå, og jeg spiller så lenge ikke skaden er verre i morgen. Jeg har veldig lyst til å spille, så det skal mye til at jeg står over, sier Larsen til klubbens hjemmeside.

- Vi møter et ballsikkert lag og det kommer til å bli to tøffe kamper, sier Larsen.

Fire år Slår RBK den tsjekkiske seriemesteren over to kamper, er trønderne klar for minst et gruppespill i europaligaen. Skulle de også gå seirende ut i 4. kvalifiseringsrunde, blir det Champions League-spill for første gang på fire år.

RBK-trener Jan Jönsson mener laget er avhengig av et godt resultat på hjemmebane.

- Det som har vært veldig bra i vår gode periode, er at vi har vært offensive, samtidig som vi har vært trygge bakover. Vi har vært kloke i balansen bak angrepene våre, og det er detaljer som er veldig viktig i Europa, sier Jan Jönsson til Adresseavisen.

- Vi prater om klokhet, men vi skal være offensive. Vi vil styre kampen på hjemmebane, sier treneren.

Jönsson dro rett til Tsjekkia for å studere sin neste motstander etter returkampen mot Breidablik i forrige uke. Der så han et Plzen-lag som er bra offensivt og bruker backene sine høyt i banen. Det ønsker Rosenborg å utnytte.

SVENSKE OG DANSKE: Rade Prica jakter nettkjenning mens Jim Larsen skal hindre Viktoria Plzen å score i morgen.
Foto: Ned Alley / Scanpix
SVENSKE OG DANSKE: Rade Prica jakter nettkjenning mens Jim Larsen skal hindre Viktoria Plzen å score i morgen. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer

- Vi har jobbet mye med å komme rundt på kant, og vi skal komme med mer trykk og tempo i feltet. Vi må ha større aggressivitet der, forklarer Jönsson.

- Må prestere maks Skal Rosenborg klare å avansere i Europa, er de avhengig av nøkkelspillere i form. Rade Prica merker ansvaret.

- Det er klart man kjenner et ansvar, alle må ta sitt ansvar. Som spiss spiller jeg for å gjøre mål, samtidig som jeg må få hjelp foran målet. Man kan ikke bare stole på én mann, slår Prica fast overfor Adresseavisen.

Svensken har så langt i år scoret åtte mål på 13 kamper i eliteserien.

Mot Viktoria Plzen må han og resten av laget være skjerpet.

- Vi må være nær maks for å slå dem ut, mener 31-åringen.

Rosenborg skal spille med sørgebånd mot tsjekkerne onsdag for å hedre ofrene etter terrorangrepene i Norge. Det blir også holdt ett minutts stillhet før kampstart på Lerkendal stadion.