ADVOKATHJELP: Agent Jim Solbakken vil ha advokathjelp etter at upubliserte TV 2-intervjuer havnet hos fotballmagasinet Josimar. 

Foto: Chris Fairweather/Huw Evans Agency / NTB scanpix
ADVOKATHJELP: Agent Jim Solbakken vil ha advokathjelp etter at upubliserte TV 2-intervjuer havnet hos fotballmagasinet Josimar. Foto: Chris Fairweather/Huw Evans Agency / NTB scanpixVis mer

Jim Solbakken har engasjert Elden etter Josimar-artikkel: - Det er helt uforståelig

Upubliserte TV 2-intervjuer havnet i Josimar.

(Dagbladet): Fotballagent Jim Solbakken (43) har engasjert advokat John Christian Elden etter at upublisert materiale fra TV 2 havnet hos fotballmagasinet Josimar.

Det melder Dagens Næringsliv.

- Det er helt uforståelig det som har skjedd. Dette var ikke noen intervjusituasjon, og Solbakken var ikke kjent med at samtalene ble tatt opp på bånd, sier advokat John Christian Elden til avisa.

Saken dreier seg om en 187-siders artikkel i Josimar som omhandler den såkalte overgangssaken. Der var Vålerenga og Stabæk involvert og tok for seg Veigar Páll Gunnarsson og opsjonsavtalen knyttet til et framtidig kjøp av Herman Stengel (begge skulle gå til Vålerenga) i 2011.

I artikkelen kommer det fram at Josimar sitter på to upubliserte samtaler mellom fotballagent Jim Solbakken og TV 2. Solbakkens TV 2-samtaler kan reise tvil om det fotballagenten selv forklarte under ed i retten i 2013.

- Solbakken står helt og fullt med den forklaringen han ga i retten, i motsetning til den type slarv som ble sagt i samtalen med TV 2. Det er helt umulig å skjønne at en løselig samtale har havnet i et annet nyhetsmedium. Det stiller spørsmål med sikkerheten i TV 2, ikke minst på et prinsipielt grunnlag. Hvis en kilde skal risikere at en samtale plutselig ender på trykk i et annet medium, blir det jo umulig å snakke med ansatte i TV 2, sier Elden.

Josimar hevder de ikke har gjort noe galt.

- Vi har jobbet med dokumentaren om overgangssaken i over ett år og snakket med et stort antall kilder. Hvordan vi har fått tak i de upubliserte TV 2-intervjuene vil vi ikke gå inn på, sier redaksjons- og markedsansvarlig i Josimar, Håvard Melnæs.

TV 2s advokat Theo Jordahl svarte på vegne av ledelsen i TV 2:

«TV 2s redaksjon kan vanskelig ta stilling til eller kommentere hva andre medier publiserer. Redaksjonen kan og vil heller ikke, kommentere om det er gjort lydopptak eller eventuelt hva disse inneholder», skriver Jordahl.