Jim Solbakken har engasjert Elden etter Josimar-artikkel: - Det er helt uforståelig

Upubliserte TV 2-intervjuer havnet i Josimar.

ADVOKATHJELP: Agent Jim Solbakken vil ha advokathjelp etter at upubliserte TV 2-intervjuer havnet hos fotballmagasinet Josimar. 

Foto: Chris Fairweather/Huw Evans Agency / NTB scanpix
ADVOKATHJELP: Agent Jim Solbakken vil ha advokathjelp etter at upubliserte TV 2-intervjuer havnet hos fotballmagasinet Josimar. Foto: Chris Fairweather/Huw Evans Agency / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fotballagent Jim Solbakken (43) har engasjert advokat John Christian Elden etter at upublisert materiale fra TV 2 havnet hos fotballmagasinet Josimar.

Det melder Dagens Næringsliv.

- Det er helt uforståelig det som har skjedd. Dette var ikke noen intervjusituasjon, og Solbakken var ikke kjent med at samtalene ble tatt opp på bånd, sier advokat John Christian Elden til avisa.

Saken dreier seg om en 187-siders artikkel i Josimar som omhandler den såkalte overgangssaken. Der var Vålerenga og Stabæk involvert og tok for seg Veigar Páll Gunnarsson og opsjonsavtalen knyttet til et framtidig kjøp av Herman Stengel (begge skulle gå til Vålerenga) i 2011.

I artikkelen kommer det fram at Josimar sitter på to upubliserte samtaler mellom fotballagent Jim Solbakken og TV 2. Solbakkens TV 2-samtaler kan reise tvil om det fotballagenten selv forklarte under ed i retten i 2013.

- Solbakken står helt og fullt med den forklaringen han ga i retten, i motsetning til den type slarv som ble sagt i samtalen med TV 2. Det er helt umulig å skjønne at en løselig samtale har havnet i et annet nyhetsmedium. Det stiller spørsmål med sikkerheten i TV 2, ikke minst på et prinsipielt grunnlag. Hvis en kilde skal risikere at en samtale plutselig ender på trykk i et annet medium, blir det jo umulig å snakke med ansatte i TV 2, sier Elden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer