Jim Svenøy i ilden

Det hersker moderat spenning rundt de norske deltakerne som skal i ilden i VM i friidrett i dag. Jim Svenøy på 3000 meter hinder er det desidert største finale-håpet, sett med norske øyne.

Marius Bakken er en av fire nordmenn som skal forsøke å kvalifisere seg til finale i friidretts-VM i dag. Bakken har havnet i første kvalifiseringsheat på 5000 meter, ingen udelt fordel. Det er de fem beste fra hvert av de to heatene som går videre til finale. I tillegg går de med de fem beste tidene videre. Marius Bakken har lovet å «kline til» fra start, i hans heat har fem løpere bedre tid enn ham i år, mens sju av dem har bedre personlige rekorder. Alt tyder på at Bakken må kvalifisere seg som en av de fem beste tidene. Løperne i det andre heatet har den fordelen at de kan løpe på tidene til de foregående. I dette heatet har fire løpere bedre årsbeste enn Bakken, mens seks av dem har bedre personlige rekorder. Totalt stiller 35 løpere til start. I det første heatet ventes unggutten Sammy Kipketer å sørge for høy fart fra start. Marius Bakken løper klokka 17.35 i ettermiddag norsk tid.

Jim Svenøy er Norges desidert største finalehåp. Han har havnet i 2. heat i 3000 meter hinder. Her er det de seks beste i hvert heat som går videre, og de tre beste tidene fra hver kvalifisering. Svenøy løper klokka 23.19 norsk tid i kveld.

Einar Kristian Tveitå skal forsøke å kvalifisere seg til diskos-finale. Det skjer klokka 17.00 norsk tid, men av de 26 som stiller til start har Tveitå dårligst personlig rekord med 62,41 meter.

Benjamin Jensen starter sin dagers 10-kamp. I dag skal Jensen springe første heat på 100 meter klokka 17.05. Hans største utfordring blir å holde seg skadefri. Klarer han det har han mulighet for å havne blant de 10 beste.

100 meter finale kvinner blir et av dagens store høydepunkt, selv om Marion Jones er soleklar favoritt. Finalen går klokka 01.35 i natt.

Jonathan Edwards er favoritt i tre-steg som starter klokka 01.00 norsk tid. Mens natteravner kan få med seg finalen i 400 meter for menn klokka 02.25 til natta.

KVALIFISERING: Jim Svenøy løper andre heat i kvalifiseringen til 3000 meter hinder. Her under Bislet Games.