Jim Svenøy innfridde, Geir Moen sviktet

Jim Svenøy innfridde og sikret Norge full poengpott på 3000 meter i europacupen. Han, Steinar Hoen og Kjell Ove Hauge tok de tre norske seirene på herresiden. Geir Moen, som det var stilt store forventninger til, skuffet. Han endte på en svak 6. plass på 100 meteren, og sovnet også hen mot slutten av stafetten der han løp ankeretappen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Annonse

- Både i stafetten og på 100 meteren kom jeg bra ut fra start, men så stoppet det opp. Egentlig litt rart, for jeg følte meg bra på oppvarmingen. Men det jeg presterte i dag var rett og slett for dårlig, slo Geir Moen fast overfor NTB.

Jim Svenøy ledet 3000 meteren så å si fra start til mål. Han var sjef i feltet og hadde full kontroll. Til slutt vant han med 8.02,59. Ikke noen utpreget god tid, men det var da heller ikke meningen lørdag. Svenøy skulle vinne og sikre full poengpott. Det klarte han.

- Før denne seieren var det fryktelig lenge siden jeg sist vant et løp. Derfor var det godt å komme først i mål. Det er jo derfor jeg driver med løpingen, sa Jim Svenøy på Malmö stadion.

Ny taktikk

- Jeg prøvde ut en ny taktikk i dette løpet, og den var vellykket, slo Svenøy fast etter å ha roet seg ned med 15 minutters jogging. Det nye løpsopplegget hans gikk ut på å rykke ofte, og roe ned tempoet innimellom.

- Etter at vi hadde kommet halvveis forsto jeg at det var mange som ikke tålte kjøret. Dessuten dro jeg på med en sisterunde på 58 sekunder uten å løpe for fullt, og det er bra, sa Jim Svenøy.

Det var nok ikke siste gangen han kommer til å forsøke taktikken fra lørdagens løp. For Svenøy, som har begrensninger i en skikkelig spurt, gjelder det å få konkurrentene så møre som mulig før de kommer ut på siste langside. Han klarte det på en glimrende måte lørdag.

- Du skal ikke se bort fra at taktikken jeg prøvde i dag kan være grei å bruke i EM-finalen i august, sa Svenøy, kapteinen på det norske laget.

Litt uheldig

Han ledet et lag som er kjørt av lasset i kampen om å rykke opp i superligaen igjen. Da Atle McAdam falt over den siste hekken på 400 meter, og Geir Moen mislyktes totalt på 100 meter, var opprykkstoget allerede kjørt.

- Vi var litt uheldige, særlig med fallet til McAdam, men på den annen side er det sjelden alle klarer å innfri samtidig i en landskamp, sa Svenøy.

Geir Moen klarte bare 10,74 sekunder på sin 100 meter, og det er langt dårligere enn forventningene. Vinnertiden til polakken Marcin Krzywanski var på 10,44, og det er ikke tvil om at Moen burde matchet det.

- Jo, her burde jeg normalt vært med og kjempet i teten, men i dag var jeg ikke bedre. Det jeg presterte her får jeg sette på kontoen for dårlige løp, sa mossingen.

Han løp masete både i stafetten og det individuelle løpet og sa etterpå at han nok behøver noen flere løp i kroppen før det kan begynne å gå raskere.

Svake kvinner

Det norske kvinnelaget er på full fart ned i 2. divisjon etter lørdagens innsats i Malmö. Laget er svært ujvnt besatt, og bortsett fra Trine Hattestads seier i spyd var det lite å glede seg over.

Mette Bergmann, som vant EM-bronse for Norge i diskos i Helsingfors for fire år siden, klarte bare såvidt å slenge diskosen over 52 meter. Ikke mye å skryte av to måneder før EM i Budapest.

Trolig kan det etterhvert vise seg å bli en styrke for det norske kvinnelaget å gå ned i den laveste divisjonen, for å samle laget i bunnen og starte klatringen igjen. Med det hav av bunnplasseringer som vi så i Malmö lørdag, blir det fort mye frustrasjon i laget. Da er det bedre å rykke ned, for å få følelsen av å lykkes bedre i europacupen neste år.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer