Jim Svenøy slått ut

Jim Svenøy ble nummer 10 i sitt kvalifiseringsheat på 3000 meter hinder og sluttet seg til rekken av utslåtte nordmenn i friidretts-EM.

På en helsvart norsk dag i friidretts-EM avsluttet hinderløperen og landslagskapteinen med å løpe inn til 8.38,85, ett sekund bedre enn sitt personlige årsbeste, men 26 sekunder bak sin personlige rekord.

Mannen med bronse fra forrige EM i Budapest, kom på 10. plass i sitt heat. Han var i realiteten sjanseløs i kampen om finaleplass.

- Nei, jeg legger ikke opp med dette. Jeg vil ikke bli husket slik. Jeg skal gjøre mitt beste, og tar i hvert fall ett og kanskje to år til, sa Svenøy.

Elnesvågingen så faktisk ikke så altfor skuffet ut etter å ha blitt slått. Det var nesten som om han hadde forventet det.

- Jeg hadde håpet på bedre, men så ble det bare en reprise av de tre første hinderløpene i år. Jeg kom til EM med 8.40 som årsbeste, men visste at jeg måtte løpe rundt 8.30 for å komme til finalen. Jeg innrømmer at jeg har hatt disse samtalene i hodet i mine verste mareritt, ja, sa Svenøy og tenkte på møtet med pressen etter nok et dårlig løp.

- Det er slik som dette sesongen har vært, sa Svenøy.

(NTB)

SKUFFET:</B> Under VM i Edmonton i fjor var Jim Svenøy svært skuffet da han ikke kom til finalen. I dag kom han nok en gang på 10. plass og må se seg slått ut.