Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- «Jimmy Jump» er konkurs

- Jeg har ingen penger.

BANESTORMER: Verdens mest kjente banestormer, Jaume Marquet Cot, med aliaset «Jimmy Jump», er konkurs. Her fra VM-finalen i 2010. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON
BANESTORMER: Verdens mest kjente banestormer, Jaume Marquet Cot, med aliaset «Jimmy Jump», er konkurs. Her fra VM-finalen i 2010. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON Vis mer

(Dagbladet): Husker du mannen som stormet scenen under den internasjonale Melodi Grand Prix på Telenor Arena i 2010? Han som løp på banen før trofèutdelingen under VM i 2010 og prøvde å sette en barretina (et spansk holdeplagg) på trofeet?

«Jimmy Jump» heter egentlig Jaume Marquet Cot og er fra Katalonia i Spania. Blant hans mest kjente stunts var under EM-finalen mellom Portugal og Hellas i 2004, da han løp inn på banen og kastet et Barcelona-flagg i ansiktet på daværende Real Madrid-spiller Luis Figo. Etterpå kastet han seg inn i mål og ble ført bort av vaktene.

Eurosport og flere spanske medier, blant annet Marca, skriver nå at Cot er konkurs. Det etter at han gjennom flere år har måttet betale bøter etter å ha gjennomført stuntsene.

Eurosport henviser til den greske avisa Gazzetta, der Cot sier følgende:

- Jeg har ingen penger. Jeg skylder omtrent 350 000 dollar (ca 2,5 millioner NOK). En domstol i Spania har bestemt at 50 % av månedslønnen min skal holdes tilbake, sier han.

Overfor avisa kan han derimot ikke love at han ikke vil fortsette å gjøre det han er kjent for.

- Alle grekerne støtter meg. De ønsker å se Jimmy igjen. Jeg kommer til å dra til Lisboa igjen for å gjøre noe nytt dedikert til Hellas. For å hylle laget som vant EM i 2004. Jeg er klar for å «jumpe» igjen.

STORMET SCENEN: Under Melodi Grand Prix i 2010. Cot er mannen i svart t-skjorte. Foto: AFP PHOTO / DANIEL SANNUM LAUTEN
STORMET SCENEN: Under Melodi Grand Prix i 2010. Cot er mannen i svart t-skjorte. Foto: AFP PHOTO / DANIEL SANNUM LAUTEN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling