<strong>HOPPET PÅ VM-POKALEN:</strong> Jaume Marquet Cot - bedre kjent som «Jimmy Jump» tok seg inn på banen før avspark i VM-finalen mellom Nederland og Spania og forsøkte å kle opp VM-pokalen med det katalanske hodeplagget barretina.Foto: SCANPIX
HOPPET PÅ VM-POKALEN: Jaume Marquet Cot - bedre kjent som «Jimmy Jump» tok seg inn på banen før avspark i VM-finalen mellom Nederland og Spania og forsøkte å kle opp VM-pokalen med det katalanske hodeplagget barretina.Foto: SCANPIX Vis mer

«Jimmy Jump» hoppet på VM-pokalen

- Var planlagt, sier Jumps norske manager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Katalaneren Jaume Marquet Cot har skapt seg et navn gjennom sine stuntopptredener under store, verdensomspennende arrangementer.

Mens verdens tv-seere så bilder fra spillertunnelen på Soccer City der nederlandske og spanske spillere gjorde de siste forberedelsene før avspark i VM-finalen, stormet mannen som opererer under kunstnernavnet «Jimmy Jump» gressmatta på gigantarenaen i Soweto.

Ikledd en svart t-skjorte med påskriften «Jimmy Jump against racism» på brystet og «Salta! Salta! Jimmy Jump» (Hopp! Hopp! Jimmy Jump) på ryggen, satte han kursen mot VM-pokalen, som var blitt plassert på en pidestal av Italias landslagskaptein Fabio Cannavaro minutter i forveien.

Før sikkerhetsmannskapet rakk å reagere, hadde Jimmy Jump allerede rukket å tre en såkalt barretina ned over den skinnende pokalen.

<strong>BRUTALT STOPPET:</strong> Sikkerhetspersonell på Soccer City stoppet «Jimmy Jump» på brutalt vis.Foto: SCANPIX/
BRUTALT STOPPET: Sikkerhetspersonell på Soccer City stoppet «Jimmy Jump» på brutalt vis.Foto: SCANPIX/ Vis mer

Tideler senere ble han resolutt lagt i bakken, før han glisende ble båret ut av finalearenaen, synlig stolt over å ha stjålet showet nok en gang.

Alexander Sola, den norske manageren til Jimmy Jump sier til Dagbladet at det hele var planlagt og annonsert på facebook på forhånd.

- Vi har planlagt og skrevet om dette på Facebook. Folk har forventet det, og vi vurderte til og med å ikke gjøre det en liten periode fordi folk visste jo om det.

<strong>FORNØYD:</strong> «Jimmy Jump» virket å være en svært så fornøyd mann da han ble båret av Soccer City etter pokalstuntet.Foto: SCANPIX
FORNØYD: «Jimmy Jump» virket å være en svært så fornøyd mann da han ble båret av Soccer City etter pokalstuntet.Foto: SCANPIX Vis mer

Jimmy Jump har aldri hoppet utenfor Europa før så dette var en gyllen mulighet, ifølge manageren som befinner seg i Sør-Afrika sammen med Jump for øyeblikket.

Videre forteller Sola at Jimmy Jump egentlig kunne tenke seg å score mål selv i fotballkampen og at dette er en drøm han har.

- Han har tidligere kastet seg i nettet i EM-finalen i Portugal, men har til gode å sparke ballen i nettet selv, sier Sola.

<strong>SIST SETT PÅ FORNEBU:</strong> Jimmy Jumps forrige opptreden, kom under Eurovision Song Contest i Telenor Arena i mai.Foto: SCANPIX
SIST SETT PÅ FORNEBU: Jimmy Jumps forrige opptreden, kom under Eurovision Song Contest i Telenor Arena i mai.Foto: SCANPIX Vis mer

Han har selv snakket med politiet og FIFA i kveld, som hevder Jump forsøkte å stjele pokalen.

Saken hans kommer opp om 48 timer, ifølge Sola.

Plageånd
Jimmy Jumps siste stunt var under framføringen av det spanske bidraget i finalen i Eurovision Song Contest i Telenor Arena i mai, men han er kanskje best kjent for stuntet under finalen i EM i fotball 2004 mellom Portugal og Hellas, da han løp inn på banen og kastet et Barcelona-flagg i ansiktet på Real Madrid-spilleren Luis Figo før han slengte seg inn i Hellas' mål og deretter ble ført bort av vaktene.

Flere av Jimmy Jumps stunt finner man dokumentert på You Tube, blant annet landskampen mellom Tyskland og Tyrkia, Champions League-kampen mellom Milan og Liverpool, kampen mellom Barcelona og Bayern München, og i vannet under vannpolofinalen Copa del Rey.

Fakta om scenehopperen Jimmy Jump

* Jaume Marquet Cot, bedre kjent som Jimmy Jump.
* Født i Spania i 1974.
* Har gjort det til en kunst å trenge seg inn på idrettsarenaer og andre høyprofilerte områder.
* Gjorde seg igjen aktuell søndag, da han løp på banen før VM-finalen i fotball og forsøkte å få tak i vinnertrofeet. Han ble raskt lagt i bakken.
* Har sonet en rekke fengselsstraffer for sine handlinger.
«Meritter»:
* Trengte seg 4. juli 2004 inn på banen under EM-finalen i fotball mellom Portugal og Hellas og kastet et Barcelona-flagg på Portugal-kaptein Luis Figo.
* Løp samme år forbi bilene som sto klare til å starte Spanias Grand Prix i formel 1.
* Løp i 2006 inn på banen under mesterligakampen i fotball mellom Villarreal og Arsenal, og kastet en Barcelona-trøye på Arsenals Thierry Henry.
* Løp i mai 2007 inn på banen under mesterligafinalen i fotball mellom Milan og Liverpool, mens han holdt et gresk flagg.
* Løp samme år inn på banen under Rugby World Cup-finalen mellom England og Sør-Afrika.
* Løp i 2008 inn på banen under EM-semifinalen i fotball mellom Tyskland og Tyrkia, denne gang med et tibetansk flagg.
* Løp sommeren 2009 på banen under finalen i French Open i tennis mellom Roger Federer og Robin Söderling. Kastet et Barcelona-flagg mot Federer. Risikerer et års fengsel for dette.
* Løp 29. mai 2010 på scenen under Spanias bidrag til den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen på Fornebu. Spania fikk synge på nytt.

(NTB)

Marquet klaret også å erte på seg Roger Federer under French Open-finalen i fjor, og han har også sabotering av et formel 1-løp på samvittigheten.

Gi en kaffekopp til barna i Kliptown

RING 820 40 040
- gi oss en kaffekopp
- 25 kroner til barna i SKY

(Soweto Kliptown Youth-senter).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer