-Jippi!

Paul McGinley senket putten som ga Europa seieren over USA i Ryder Cup i går. Han jublet, kaptein Sam Torrance jublet, champagnekorkene spratt og Hal Sutton og amerikanerne var skuffa.

Torrance var selv den store helten i 1985, da han sto for det avgjørende slaget. Han beskrev årets seier som «det største han hadde vært med på». Men han tok ikke æren selv.

- Alle har gjort en fantastisk jobb, og jeg er utrolig stolt av dem. Seieren er spillernes fortjeneste. Det eneste jeg gjorde var å lede dem til vannet, og de drakk rikelig, var kapteinens måte å uttrykke gleden på.

Men det var nettopp Torrance som hadde mye av æren for at det ble seier. Etter lørdagens runder var stillingen 8-8, og kapteinen gamblet ved å sende sine beste sju spillere ut først. Taktikken lyktes - Europa vant seks av de åtte første kampene. Med to kamper igjen å spille, ble kampen avgjort.

USA gjorde det samme for tre år siden, da de kom tilbake etter å ha ligget under 6- 10.

- Det var dette vi håpet ville skje. Vi visste det var mulig, og det var godt å se at taktikken lyktes, sa helgas store spiller, Colin Montgomerie.

«Monty» tok 4,5 av totalt 5 poeng, og var i særklasse på Sutton Coldfield.

Avgjørelsen falt da Paul McGinley satte ballen i det 18. hullet fra snaut to meters hold, og sikret halvpoenget mot Jim Furyk. Da hadde Europa 14,5, nok til å vinne i kampen om de totalt 28 poengene.

PUTTA TIL SEIER: Paul McGinely satte den avgjørende putten, og sikret Europa seieren i den 34. utgaven av Ryder Cup.