SERENA-FAN: Suksessforfatter J.K. Rowling heiet på Serena Williams under Wimbledon-finalen lørdag - og tente på alle pluggene da en Twitter-bruker mente Williams hadde kropp som en mann. Foto: AFP/NTB Scanpix
SERENA-FAN: Suksessforfatter J.K. Rowling heiet på Serena Williams under Wimbledon-finalen lørdag - og tente på alle pluggene da en Twitter-bruker mente Williams hadde kropp som en mann. Foto: AFP/NTB ScanpixVis mer

JK Rowling gikk til angrep etter Serena-hets: - Du er en idiot

Massiv respons på Twitter.

(Dagbladet): Tennisstjerna Serena Williams (33) vant Wimbledon-turneringa i London etter en overbevisende finale lørdag - noe som også sukessforfatteren og «Harry Potter-mor» J.K. Rowling (49) fikk med seg.

«Jeg elsker Serena. For en idrettsutøver. For en rollemodell. For en kvinne», skrev Rowling på mikrobloggtjenesten Twitter.


En tilfeldig person svarte med å skrive:

«Det er ganske ironisk ettersom hovedfaktoren for sukessen er at hun er bygd som en mann».

Så rødt Kommentaren fikk J.K. Rowling til å tenne på alle plugger.


- «Hun er bygd som en mann». Ja, og min mann ser akkurat sånn her ut i en kjole. Du er en idiot, skrev Rowling tilbake sammen med et bilde av Serena Williams iført en rød, tettsittende kjole.

Rowlings tilsvar ble hyllet på sosiale medier lørdag kveld og fikk over 56 000 såkalt «retweets» og over 70 000 «favorites».

Tennisrekord Joanne Rowling - som hun egentlig heter - er trolig en av verdens aller mest kjent forfattere. 49-åringen er mest kjent for sine bøker om trollmannen Harry Potter.


Men dette er ikke første gang at J.K. Rowling bruker Twitter for å slå tilbake mot kritikere.

Tidligere i år var det en Twitter-brukeren sjosiah0 som kalte JK Rowling «bitchface». Svaret hennes fikk ham til å slette kontoen.

Serena Williams er heller ikke et ukjent navn for de fleste - og hun tok sin sjette Wimbledon-triumf i går.

33-åringen er den eldste kvinne som har vunnet Wimbledon eller noen av de andre tre Grand Slam-titlene. 33 år og 289 dager gammel slo hun rekorden til Martina Navratilova. I finalen ble Garbiñe Muguruza slått 6-4, 6-4.

- Jeg kan nesten ikke tro at jeg nå holder alle fire Grand Slam-titlene på samme tid for annen gang i karrieren min. Det er stort og veldig moro, sa Williams.