Jönsson: - Helt forferdelig. Det er så dumt at det ikke ligner noen ting

Fire mål og to røde kort i Ålesund.

• Aalesund-Molde 1-3 (0-2)

(Dagbladet): Sist gang Aalesund slo Molde i Tippeligaen, var helt tilbake i 2003. Den rekken ble enda litt lengre i kveld.

Det har sjeldent vært målfattig når de to lagene har møttes. På de siste sju kampene kan man telle hele 29 scoringer, og etter kveldens forestillinger kunne man legge ytterligere 4 til det tallet.

Aalesund hadde kun ett poeng å gå på ned til Viking, men etter scoringer av Even Hovland, Magne Hoseth (2) og Abderrazak Hamed-Allah ble ikke forspranget noe større.

Når vi i tillegg fikk to røde kort var det ingen mangel på underholdning på Color Line Stadion.

Fikk tillit Solskjær var full av lovord etter at kampen var over.

- Det var helt supert å få en slik prestasjon i et lokaloppgjør. Magne har sett veldig bra ut på trening så jeg kunne ikke sette ham ut. Det betyr mye for ham, og det er viktig å ha slike ledertyper der ute, sa Solskjær til TV 2.

BETENKT: Jan Jönsson ser bekymret ut på sidelinjen under dagens kamp mot Molde. Etter kampen var han ikke nådig mot Demar Phillips utvisning. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
BETENKT: Jan Jönsson ser bekymret ut på sidelinjen under dagens kamp mot Molde. Etter kampen var han ikke nådig mot Demar Phillips utvisning. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Hoseth var også i det lystige hjørnet.

- Det er mye følelser inne i bildet. Det har vært mye stang ut for min del, men han har hatt troa på meg. Da gjengjelder jeg det ved å jube og vise glede, sa han.

Full fyr Tradisjonen tro ble det alt annet enn en kjedelig start på kampen på Sunnmøre.

Begge lag hadde flere gode muligheter til å gå opp i en tidlig ledelse, men svake avslutninger var hovedgrunnen til at det ennå var målløst etter halvspilt omgang.

Even Hovland og Molde hadde den største etter drøyt 22 minutter da forsvarsspilleren fikk stå fullstendig umarkert på et hjørnespark, men den svake headingen gikk til side for mål.

Men lite tydet på at Aalesund lærte av denne episoden, og kun fire minutter senere sto Hovland igjen alene. Denne gangen gjorde han ingen feil, og headet gjestene i ledelsen.

- Når jeg klarte å bomme på den første var det utrolig deilig å få inn den andre. Nå er det en fantastisk stemning i garderoben. Vi la ned en fantastisk innsats alle mann, sa Hovland til TV 2 etter kampen.

Rødt og 0-2 Og da Demar Phillips i tillegg sparket ned Høiland med noen minutter igjen av den første omgangen, ble det enda vanskeligere for Aalesund.

- Helt forferdelig - jeg skjønner ikke hva Phillips holder på med. Det er så dumt at det ligner ikke på noen ting, var Jönssons klare melding.

MÅLRIKT: Aalesunds Abderrazzaq Hamed-Allah (t.h.) i duell med Magne Hoseth i eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Molde på Color Line Stadion fredag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg  / NTB scanpix
MÅLRIKT: Aalesunds Abderrazzaq Hamed-Allah (t.h.) i duell med Magne Hoseth i eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Molde på Color Line Stadion fredag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Og som om ikke det var nok, bestemte også Hoseth seg for å være med på forestillingen.

Fra 16 meter klemte han til og så ballen suse i nota. Riktignok kunne det se ut som om Sten Grytebust skulle avverget skuddet, men like fullt - gjestene kunne gå i garderoben med en tomåls-ledelse.

Festen fortsatte Kun 30 sekunder var spilt av den andre omgangen da Aalesund og Akeem Latifu var nære på å redusere, men etter litt rot i feltet trillet ballen omsider til side for målet til Ørjan Nyland.

Ti minutter senere var Hovland farlig frempå igjen, men alene med keeper blåste stopperen (som strengt tatt kunne vært tremålsscorer på dette tidspunktet) ballen over og utenfor målet til Grytebust.

Men vertene hadde ikke på noen måte gitt opp. 63 minutter var spilt da storscorer Hamed-Allah dro seg fri fra to Molde-spillere, og satte ballen i mål bak Nyland. Kanskje skulle Moldes sisteskanse avverget, men for en liten stund var det kamp på Color Line.

Det varte i to minutter før innbytter Zlatko Tripic ble felt innenfor hjemmelagets 16-meter. Dommer Svein Oddvar Moen pekte på ellevemeteren, og der var Hoseth sikker som banken. 1-3.

Helt åpent i bronsekampen Molde så ut til å ha full kontroll, men med drøye 20 minutter igjen på klokka, kom Høiland for sent inn i en duell med Grytebust. Ettersom han allerede hadde pådratt seg et gult kort i den første omgangen, ble det marsjordre også for 24-åringen.

Men selv om Aalesund fikk en håndsrekning av Molde gjennom Høilands utvisning, klarte de ikke å produsere de virkelig store målsjansene.

TIDLIG DUSJ: Aalesunds Demar Phillips går ut etter rødt kort i eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Molde på Color Line Stadion fredag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg  / NTB scanpix
TIDLIG DUSJ: Aalesunds Demar Phillips går ut etter rødt kort i eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Molde på Color Line Stadion fredag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Etter fire minutter overtid, blåste Moen av kampen. Med det er det virkelig åpent i bronsekampen før Haugesund tar imot Viking i morgen kveld.

0-1: Moldes Even Hovland header inn 0-1 i eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Molde på Color Line Stadion fredag.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg  / NTB scanpix
0-1: Moldes Even Hovland header inn 0-1 i eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Molde på Color Line Stadion fredag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer