Jönsson: - Irritert over at nullen sprakk

Poengdeling på Nadderud.

NADDERUD (Dagbladet.no) Stabæk-Odd Grenland 1-1

- Jeg er fornøyd med andre omgang, men ikke første. Vi stresser i første omgang. Jeg er veldig irritert over at nullen sprakk, sier Stabæk-trener Jan Jönsson til Dagbladet.no.

Stabæk har så langt ikke sluppet inn mål i årets Eliteserie, men det var før Odd Grenland sto på andre siden av gressmatta på Nadderud Stadion.

Og kampen fikk en forrykende start, og alt skjedde i løpet av kampens tolv første minutter.

Først etter sju minutter, da kampens store kreative profil, Veigar Pall Gunnarsson, ble felt rundt 20 meter fra Odd-keeper Rune Jarsteins mål. Da hadde Gunnarsson hatt flere muligheter. 

- Har trent mye frispark 

Islendingen ekspederte selv frisparket, og kommer til å drømme godt i natt.

Gunnarsson dro en Beckham, og skrudde ballen over muren opp i krysset. Jarstein var på den, men selv den profilerte toppkeeperen kunne ikke avverge ballen.

DRØMMETREFF: Veigar Pall Gunnarsson (nummer to fra venstre) feirer frisparkperlen som ga Stabæk ledelsen. Foto: Scanpix
DRØMMETREFF: Veigar Pall Gunnarsson (nummer to fra venstre) feirer frisparkperlen som ga Stabæk ledelsen. Foto: Scanpix Vis mer

Drømmetreff for den kreative islendingen, som så langt i sesongen har hatt stang ut.

- Jeg har trent mye frispark i det siste, og jeg sto på Petter Belsviks dødball-liste. Av den grunn tok jeg frisparket selv, sier Gunnarsson til Dagbladet.no.

- Jeg spilte venstrekant, som var en ny rolle for meg. Men jeg er fornøyd. 1-1 var et resultat som passet kampen. Ingen av lagene fortjente å vinne, sier islendingen.

Utliknet etter fem minutter

Stabæk presset på, men det skulle ikke gå mer enn fem minutter før Odd fikk sin første sjanse på et langt innlegg. Espen Ruud ble lagt hardt ned i feltet og dommer Svein Oddvar Moen pekte korrekt på ellevemetersmerket.

Ruud tok straffen selv, hardt og kontant i Knudsens venstre hjørne, og dermed var lagene like langt.

- Stabæk gjør en brukbar kamp, men vi har ballen mer, sier midtbaneveteranen Tommy Svindal Larsen til Dagbladet.no.

- Det er generelt lite trøkk i kampen, men banen må ta sin del av skylda. Den passer ikke Odds spillestil, sier Larsen

Profilene viste seg fram
Og utover kampen fikk profilene vist seg fram. Daniel Nannskog var usynlig i første omgang, markert ut av et aggressivt Odd-forsvar, men taktiske omrokkeringer i andre omgang ga den løpsvillige svensken mer rom. Men han klarte ikke å kopiere Tromsø-matchen, selv om han fikk utfordret Jarstein i Odd-målet ved flere gode anledninger.

På andre siden hadde engelskmannen Chris Joyce en langt bedre andreomgang. Men det var langt mellom hver gang 23-åringen fikk vist seg fram, og lenger unna hver gang han truet Knudsen.

Nærmest kom han i det 73. minutt, da han snappet opp et elendig oppspill fra Knudsen. Engelskmannen kom seg til skudd fra hjørnet av sekstenmeteren, men satte ballen en halvmeter over.

Og den manglende presisjon ble tellende utover i andre omgang. Selv om begge lag viste seg fra sin mest publikumsvennlige side, var det lite som tydet på at resultatet ville endre seg.

Kampen ebbet ut, og det virket som det var Odd som var mest fornøyd med poengdeling.

UTLIKNING: Espen Ruud scorer for Odd.