Jönsson: - Jeg er takknemlig for at klubben og ledelsen har vist forståelse for mitt ønske

Takker av i Aalesund.

TAKKER FOR SEG: Etter sesongens to siste kamper, takker Jan Jönsson for seg som trener i Aalesund. Han sier seg at han er takknemlig for at klubben respekterer hans ønske. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
TAKKER FOR SEG: Etter sesongens to siste kamper, takker Jan Jönsson for seg som trener i Aalesund. Han sier seg at han er takknemlig for at klubben respekterer hans ønske. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Tidligere i dag kom nyheten om at Jan Jönsson ikke blir å finne på trenerbenken til Aalesund neste sesong.

Det var TV 2 som først omtalte saken.

I kveld kom klubben med en pressemelding der de forklarer omstendighetene rundt 54-åringens avgang.

- Det ligger ingen dramatikk i at Janne nå etter eget ønske blir løst fra sin kontrakt med AaFK. Han har selv sagt at han har følt avstanden til barna og familien sin som en stor utfordring og vi har vist forståelse for hans begrunnelse. Vi har hele veien hatt et ryddig forhold, sier styreleder Kjell Tennfjord i AaFK.

Jönssons kontrakt med AaFK løp ut 2015. Kontrakten åpnet for at han kunne bli løst fra den om det kom et tilbud fra et landslag eller en klubb utenfor Norge.

Tennfjord understreker at det er beklagelig at de mister en god trener, men at arbeidet med å finne en etterfølger allerede er igang.

Jönsson på sin side er takknemlig for at klubben viser forståelse for at det nå er på tide å pakke sekken og flytte hjem til Sverige. Det er familien som skal være hovedårsaken.

- Selv om kjemien er veldig bra med spillertroppen og folk i og omkring klubben, er jeg redd for at avstanden og savnet av familien min vil vokse ytterligere over et tredje år. Jeg er takknemlig for at klubben og ledelsen har vist forståelse for mitt ønske. Familiære årsaker og ønsket om å være nærmere familien er den eneste grunnen til dette. Jeg har hatt en fin tid i en flott klubb og i Ålesund, sier han.

Aalesund avslutter årets sesong med hjemmekamp mot Vålerenga på søndag og bortekamp mot Sandnes Ulf neste helg.