Jönsson: - Jeg er veldig irritert

Skylder på forkjølelse etter tapet mot Strømsgodset.

Strømsgodset - Aalesund 2-0 (0-0)

DRAMMEN (Dagbladet): Jan Jönsson og Aalesund stilte med samme startellever som i de to første kampene da de gjestet Marienlyst søndag kveld. Sett i etterpåklokskapens lys burde de nok ikke gjort det.

Sunnmøringene sliter nemlig med forkjølelse i troppen, noe som ifølge Jönsson var utslagsgivende mot Strømsgodset.

- I dag er vi er svake, synes jeg, spesielt i førsteomgangen. Vi flytter ikke beina raskt nok. Jeg tror forklaringen er at noen av spillerne er småforkjølet og sliter med noen infeksjoner. Enkelte burde kanskje ikke spilt så lenge som de gjorde, sier Jönsson til Dagbladet etter kampen.

- Svakt Samtidig innrømmer han at Torbjørn Grytten burde ha spilt fra start. 19-åringen gjorde et godt innhopp, men var uaktuell for kampen så seint som lørdag ettermiddag. Årsak: Høy feber.

- Han skulle gentlig ikke vært med, for han har hatt feber i en uke. Men seint i går (lørdag) kveld ble han friskmeldt og kastet seg med i bussen.

At spillere blir sjuke er det lite å gjøre noe med, så det henger ikke Aalesund-treneren seg altfor mye opp i. Men at forsvarsspillere ikke står på beina, og dermed gir bort gratismuligheter - det gjør svensken sint.

- Vi må ikke gi bort frispark i den posisjonen som vi gjør når Storflor scorer 1-0. Man holde beina i gang, det er svakt å gi bort det frisparket. Jeg er veldig irritert på akkurat den situasjonen, sier Jönsson, uten at han vil ta noe fra trønderens gode fot.

- Skuddet er både vakkert og velplassert. Men det er vår jobb å ikke la ham få den muligheten når vi veit hvor god han er fra det holdet.

Ikke bekmørkt Forkjølelser, dumme frispark og null poeng til tross - Jan Jönsson ser ikke helt svart på 0-2 borte mot landets beste hjemmelag de siste tre årene.

IRRITERT: Jan Jönsson (t.h.) var ikke blid etter tapet for Godset. Her sammen med Ronny Deila. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
IRRITERT: Jan Jönsson (t.h.) var ikke blid etter tapet for Godset. Her sammen med Ronny Deila. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix Vis mer

- Før kampen i dag hadde vi en stigende formkurve, og vi var veldig gode mot Rosenborg sist. På en dårlig dag klarer vi i alle fall tidvis å forstyrre motstanderen, sier han.

Tangotrøyenes neste mulighet til poengfangst er hjemme mot Start andre påskedag.