Jönsson: - Nannskog bør til EM

Kan være aktuell for Sveriges EM-tropp.

NADDERUD/OSLO (Dagbladet.no): Stabæks stjerneangriper Daniel Nannskog kan bli med det svenske landslaget til sommerens EM-sluttspill.


- Han er med i gruppen av spillere som vi følger med på. Alle gode spillere er aktuelle, men vi kommenterer ikke mer før troppen er klar 13. mai, sier landslagssjef Lars Lagerbäck til
NRK.

Pessimistisk Nannskog

Men sjøl har ikke Nannskog altfor stor tro på at han kan pakke kofferten.

- Nei, jeg har ikke noen særlig tro på at det blir EM på meg. Da må nok en av de etablerte bli skadd. Jeg tror Lagerbäck har bestemt seg for hvem han vil ha med og jeg tror ikke jeg inngår i de planene, sier 34-åringen til Dagbladet.no.

Derfor kaster han heller ikke bort kalorier på å drømme om mesterskapet i Østerrike og Sveits. 

- Det hadde vært gøy å få sjansen, men det er ikke noe jeg går rundt og tenker på. Vi snakket litt sammen for et år siden, men jeg har ikke hørt noe fra dem de ti siste månedene. Det er vel et tegn på at jeg ikke er så het, sier han.

Jönsson: - Bør tas ut i troppen 

TIL EM? Stabæks Daniel Nannskog følges iallfall nøye av svenskenes landslagssjef, Lars Lagerbäck. Foto: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX
TIL EM? Stabæks Daniel Nannskog følges iallfall nøye av svenskenes landslagssjef, Lars Lagerbäck. Foto: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX Vis mer

Men han får støtte av sin svenske klubbtrener, Jan Jönsson, som mener eleven ville vært et strålende tilskudd til det svenske stjernegalleriet.

- Jeg mener han bør tas ut i troppen. For Sverige ville det vært veldig bra å ha ham med som joker. Hvis ikke de etablerte spissene leverer eller sliter med skader, lukter det mål av Danial - også i et EM, sier treneren som topper Tippeligaen.

Likevel er også han realist, og han vet at Nannskog ikke akkurat har vært bortskjemt med sjanser med flagget på brystet.

- Det ser kanskje ikke så lovende ut, med tanke på at han er forbigått så mange ganger. Men fortsetter han som nå, blir han vanskelig å komme unna, sier Jönsson til Dagbladet.no.

Jönsson: - Nannskog bør til EM