INSPIRERT: Jan Jönsson skryter av RBKs erfaring og tradisjon. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
INSPIRERT: Jan Jönsson skryter av RBKs erfaring og tradisjon. Foto: Stian Lysberg Solum / ScanpixVis mer

Jönsson ble lokket av Europa

- Skandinavias mest spennende trenerjobb.

||| (Dagbladet): Seks år var nok for Janne Jönsson i Stabæk.

Når kontrakten går ut ved nyttår kler han seg i svart og hvitt på treningsfeltet de fire neste årene.

En av grunnene er Rosenborgs tradisjon for å spille i Champions League.

- Det at klubben hele tiden streber etter å spille ute i Europa var noe som lokket meg. Det føles veldig inspirerende å skulle ta over en slik klubb, sier svensken til 100% Fotball.

Hadde flere tilbud
RBK-styreleder Terje Svendsen sa til Dagbladet tidligere i dag at partene ble enige 27. juni. Lokalavisa mener RBK på var på tråden allerede før jul i fjor.

Jönsson sier at hovedårsaken til at han forlater Fornebu er lysten på noe nytt.

- Rosenborg er den mest spennende trenerjobben i Skandinavia. Det har å gjøre med erfaring og tradisjon, sier Jönsson til avisa.

Overfor rbk.no utdyper 50-åringen:

- Jeg følte denne vinteren at tiden kanskje var moden, at dette skulle være siste året i Stabæk. Jeg kjente at det var på tide med noe nytt, og da har det vært noen tilbud. Men dette er det definitivt mest spennende i skandinavisk målestokk, og også utenfor Skandinavia står tilbudet seg veldig godt.

Stabæk-spillerne ble informert om avgangen i formiddag, og nå gleder Jönsson seg til en ny klubb å trene fra og med nyttår.

- Det blir spennende når den dagen kommer. Rosenborg har et bra trenerteam og får det forhåpentligvis også neste år, sier Jönsson til TV 2 Sporten.

Skaper energi?
Han sier til sin nye arbeidsgivers klubbside at avklaringen rundt framtida i Stabæk kan gi en positiv effekt for bærumslaget ut sesongen.

- Det kan skape litt energi faktisk, vi sier alle at dette skal vi fullføre bra, og det er viktig. Jeg tror også det er viktig for min nye jobb i Rosenborg at jeg gjør en bra jobb i tiden jeg har igjen i Stabæk.

Jönsson har ikke besvart Dagbladets henvendelser

PÅ VEI TIL CHAMPIONS LEAGUE: RBK-laget er i kvalifisering til Champions League. Vinner laget 3. kvalikrunekampene mot AIK er trønderne bare en playoffrunde unna gruppespillet. Foto: Geir Otto Johansen / SCANPIX
PÅ VEI TIL CHAMPIONS LEAGUE: RBK-laget er i kvalifisering til Champions League. Vinner laget 3. kvalikrunekampene mot AIK er trønderne bare en playoffrunde unna gruppespillet. Foto: Geir Otto Johansen / SCANPIX Vis mer