Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jönsson ble lurt av lastebilsjåføren

Ble skremt til å gjemme seg bak seng i tollen.

FIKK PASSET I SVEITS: Emil Jönsson sikret seg en ny v-cupseier i helgen, men ble for treig på landeveisturen til neste renn i Davos i helgen. Foto: AFP/PATRIK STOLLARZ
FIKK PASSET I SVEITS: Emil Jönsson sikret seg en ny v-cupseier i helgen, men ble for treig på landeveisturen til neste renn i Davos i helgen. Foto: AFP/PATRIK STOLLARZ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Emil Jönsson er en av verdens beste skisprintere, lørdag vant han et v-cuprenn i tyske Düsseldorf.

25-åringen er litt mindre flink på regelverket for reising innen Schengen-området, som inkluderer både Tyskland, Sveits og Sverige.

I går fortalte 25-åringen at han hadde gjemt seg bak en seng, bak et forheng, da han passerte tollen på grensa mellom Tyskland og Sveits i en lastebil mandag.

Svensken hadde nemlig glemt igjen passet i Sverige, og kunne ikke ta flyet sammen med resten av langrennsfolket.

Nå skriver Jönsson på sin blogg at lastebilen var smørebussen til landslaget, og at det var sjåføren som lurte ham til å tro at han krysset grensen ulovlig.

- At sjåføren tøyset litt med meg på grensen, og skremte meg litt er bare morsomt. Selvsagt hadde jeg kommet inn i landet med førerkort. Eller om det ikke fungerte så ville jeg bare ventet noen timer, så hadde de andre svenskene kommet med mitt pass som de hentet i Östersund. Så hele historien er veldig overdrevet, men morsom, skriver Jönsson.

Ifølge Schengen-avtalen behøver man ikke pass for å reise mellom landene, men enkelte flyselskap krever likevel at man tar med seg den lille, røde boka til innsjekking.

Slik var det med Jönssons flyselskap, men sprinteren mener 12-timersturen i smørebussen slettes ikke var noe dårlig opplevelse.

- Vi ringte til flyselskapet og sjekket om man kunne fly til Davos uten pass, og det gikk tydeligvis ikke. Så jeg fikk i stedet reise med smørelastebilen. Det er ikke noe rart med det, og det var faktisk rolig å reise og se noe annet enn flyplasser. Så det skal jeg prøver flere ganger, skriver han på bloggen.

Jönsson twitrer også, og det var der han først feilaktig omtalte sin smuglertur inn i Sveits.

- Etter at jeg glemte passet hjemme i Sverige ble jeg smuglet inn i Sveits, gjemt i en lastebil.

SMØREBUSSEN: Det svenske langrennslandslagets rullende smørestasjon var Jönssons transportmiddel til Sveits. Det var tidliger landslagssjef Gunde Svan som ordnet med bussene. Foto: Anders Wiklund / SCANPIX
SMØREBUSSEN: Det svenske langrennslandslagets rullende smørestasjon var Jönssons transportmiddel til Sveits. Det var tidliger landslagssjef Gunde Svan som ordnet med bussene. Foto: Anders Wiklund / SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!