Jönsson ble lurt av lastebilsjåføren

Ble skremt til å gjemme seg bak seng i tollen.

FIKK PASSET I SVEITS: Emil Jönsson sikret seg en ny v-cupseier i helgen, men ble for treig på landeveisturen til neste renn i Davos i helgen. Foto: AFP/PATRIK STOLLARZ
FIKK PASSET I SVEITS: Emil Jönsson sikret seg en ny v-cupseier i helgen, men ble for treig på landeveisturen til neste renn i Davos i helgen. Foto: AFP/PATRIK STOLLARZ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Emil Jönsson er en av verdens beste skisprintere, lørdag vant han et v-cuprenn i tyske Düsseldorf.

25-åringen er litt mindre flink på regelverket for reising innen Schengen-området, som inkluderer både Tyskland, Sveits og Sverige.

I går fortalte 25-åringen at han hadde gjemt seg bak en seng, bak et forheng, da han passerte tollen på grensa mellom Tyskland og Sveits i en lastebil mandag.

Svensken hadde nemlig glemt igjen passet i Sverige, og kunne ikke ta flyet sammen med resten av langrennsfolket.

Nå skriver Jönsson på sin blogg at lastebilen var smørebussen til landslaget, og at det var sjåføren som lurte ham til å tro at han krysset grensen ulovlig.

- At sjåføren tøyset litt med meg på grensen, og skremte meg litt er bare morsomt. Selvsagt hadde jeg kommet inn i landet med førerkort. Eller om det ikke fungerte så ville jeg bare ventet noen timer, så hadde de andre svenskene kommet med mitt pass som de hentet i Östersund. Så hele historien er veldig overdrevet, men morsom, skriver Jönsson.

Ifølge Schengen-avtalen behøver man ikke pass for å reise mellom landene, men enkelte flyselskap krever likevel at man tar med seg den lille, røde boka til innsjekking.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer