I SKYGGEN AV EGGEN? Stabæk-supporterne tror iikke det blir enkelt for Jan Jönsson i RBK. Foto: Digitalsport
I SKYGGEN AV EGGEN? Stabæk-supporterne tror iikke det blir enkelt for Jan Jönsson i RBK. Foto: DigitalsportVis mer

- Jönsson blir en assistent i RBK

Stabæk Support spår frustrert trener.

||| (Dagbladet): I dag kom bekreftelsen, som Stabæk Support egentlig ville ha før bærumslaget møtte Rosenborg i går.

Jan Jönsson blir RBKs nye trener, fra årsskiftet.

Hos supporterne i Stabæk Support blir den offisielle utnevnelsen møtt med resignasjon, dette var akkurat som ventet og fryktet.

- Han har gjort en kjempejobb og kommer alltid til å være en helt. Samtidig er det frusterende, at han går til en konkurrent og sier at det er en utfordring, sier supportertalsmann Albert Bårnes til Dagbladet.

Han spår at frustasjonen ramme den svenske treneren selv, når han ankommer Trondheim på tampen av Nils Arne Eggens vikariat.

Mange vil bestemme
- Vi vet at han går til en rolle som en assistenttrener. Jeg tenker på Eggen og en masse andre folk som ønsker å bestemme. Vi tror det kommer til å bli frustrende for Janne, sier Bårnes.

Den oppfatningen deles ikke i Trondheim, sportslig leder Erik Hoftun beskriver førstevalget Jönsson på denne måten på RBKs hjemmeside:

- Han er en meget dyktig trener og en sterk leder, sier Hoftun

Nå starter Stabæk jakten på Jönssons etterfølger, uten at supporterne har noen navn å anbefale klubbledelsen.

- Stabæk har en veldig klar fotballfilosofi, og en av årsakene til Jannes suksess var at hans filosofi gikk hånd i hanske med Stabæks. Det skader ikke hvis det en ny trener er en lugn type, som Janne har vært.

- Kan Jönsson erstatttes?

- Ja, det er det helt sikkert. Hvem hadde hørt om Janne Jönsson før han kom til Stabæk?

Bør trekke seg tilbake
Stabæk-supporterne var opptatt av Jönssons habilitet før RBK-kampen, og stiller fortsatt spørsmålstegn ved om Jönsson skal være sjef på egenhånd fram til november.

- Jeg kanskje synes at Janne burde ha en tilbaketrukket rolle ut sesongen, bak Geir Bakke. Jeg vet at Stabæk Fotball ser annerledes på det. Vi tar ikke den kampen, og støtter laget 100 prosent.

Jan Jönsson har ikke besvart Dagbladets henvendelser i ettermiddag.