KLAR FOR LERKENDAL: Jan Jönsson forsvinner fra Stabæk ved nyttår, det er endelig bekreftet. Foto: Kyrre Lien / Scanpix.
KLAR FOR LERKENDAL: Jan Jönsson forsvinner fra Stabæk ved nyttår, det er endelig bekreftet. Foto: Kyrre Lien / Scanpix.Vis mer

Jönsson blir RBK-trener

Nå bekrefter Stabæk og Rosenborg.

||| (Dagbladet): Det er norsk fotballs dårligst bevarte hemmelighet:

Jan Jönsson (50) overtar Rosenborg neste sesong.

I formiddag ble det bekreftet offisielt, på Stabæks hjemmeside. Først fikk spillerne beskjeden.

- Vår hovedtrener Jan Jönsson har i dag informert spillere og støtteapparat i Stabæk at han fra 1.1.2011 blir ny hovedtrener i Rosenborg. Stabæk har lenge visst at Jan Jönsson ønsker nye utfordringer etter årets sesong. Han har da fullført sin kontrakt med oss, etter seks gode sesonger, skriver Stabæk.

Jönsson fortsetter ut sesongen på Fornebu, som planlagt.

- Klubbens ledelse har ment og mener at Janne er den beste trener vi kan ha ut sesongen 2010. Denne vurderingen står fast, skriver bærumsklubben.

Glede i Rosenborg
Jönsson går inn i trenerrollen på Lerkendal når Nils Arne Eggens vikariat går ut etter sesongen - også det er akkurat som planlagt.

- Jeg kan bekrefte at Rosenborg og Jan Jönsson er enige om en fireårskontrakt fra 1. januar 2011. Vi ble enige på et møte 27. juni, sier styreformann Terje Svendsen til Dagbladet.

RBK-styrelederen  er glad for at de endelig er i mål.

- For oss var det viktig å få en langsiktig avtale. Jan er en fin fyr, pluss at han har en fotballfilosofi som passer oss. Han kan videreføre det arbeidet Eggen er i gang med, sier Svendsen til Dagbladet.

Behovet for ny trener i Trondheim meldte seg da Erik Hamrén fikk gå tidlig til jobben som ny Sverige-trener. Svendsen sier at Jönsson er en merittert trener som har gjort et godt inntrykk på trønderne.

- Vi satte opp en ganske krevende kravspesifikasjon da vi startet prosessen, sier Svendsen til klubbens hjemmeside,

Skandinavias beste
RBK-direktør Erik Hoftun sier trønderne er veldig fornøyde med å få Jönsson klar til 2011-sesongen, og sier at ansettelsen er en lettelse for klubben.

- Vi har hentet en av Skandinavias beste trenere, og mener han er den rette til å ta vare på det som er bra i klubben og til å ta oss videre. Han er en meget dyktig trener og en sterk leder, sier Hoftun

Jönsson og Stabæk møtte Rosenborg i tippeligakamp i går kveld. Da stakk Eggen og trønderne av med seieren.

Supporterne krevde svar
I oppkjøringen til matchen ba Stabæk-supporterne om en avklaring rundt Jönssons framtid. Nå fikk det i stedet bekreftelsen dagen derpå.

- Jeg forstår supporternes frustrasjon i forkant av denne kampen. De ønsker en avklaring, og det har jeg forståelse for, sa Stabæk-trener Jan Jönsson til Dagbladet i går.