Jönsson ferdig i Rosenborg

Klubben bekrefter på sine hjemmesider.

FERDIG Jan Jönsson har fått sparken i Rosenborg. Foto:  Ned Alley
FERDIG Jan Jönsson har fått sparken i Rosenborg. Foto: Ned Alley Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Jan Jönsson har fått sparken i Rosenborg etter to år.

- Vi skilles som venner, fotballivet er for kort til at jeg kan være bitter, sa Jan Jönsson på kveldens pressekonferanse.

Svensken har en fire års-kontrakt med klubben, men i kveld ble det klart at klubben ikke lenger ønsker å beholde treneren.

- Vi har blitt enige om anne om at våre veier skilles. Selv om vi har resultater, kanskje i tråd med målsettingen, er vi ikke fornøyd med måten vi spiller på, sier administrerende direktør Hroar Stjernen på dagen pressekonferanse.
- Vi skal tilbake til røttene, med fokus på offensiv struktur og samhandling, og det er bakgrunnen for at vi står her i dag.

Kjedelig fotball
Spillerne skal ha blitt kalt inn til et møte med ledelsen tidligere i dag, hvor de i følge avisen skal ha fått beskjed om trenerens avgang.

Rosenborg ble nummer tre i serien både i år og i fjor under Jönssons ledelse.

Både Rosenborgs supporterklubb Kjernen, og tidligere RBK-spiller Mini Jacobsen skal være enig i at Jönsson ikke har hatt suksess i klubben. Sistnevnte mener fotballen har blitt kjedelig.

- Nei, Janne har vært der i to år, og alle kan være enig om at laget ikke har utviklet seg noe særlig. Jeg ser de sportslige ankepunktene mot Janne, sier Mini til Dagbladet.

Det er mangel på underholdning som som er den viktigste innvendingen mot Janne. De ønsker «rosenborgsk» fotball. De ønsker å spille som da Nils Arne Eggen var trener. Mange har prøvd, uten å lykkes.

Håpet på gull Jönsson gikk til RBK fra Stabæk for to år siden, med håp om at han var rett mann til å føre Rosenborg til topps.

- For oss var det viktig å få en langsiktig avtale. Jan er en fin fyr, pluss at han har en fotballfilosofi som passer oss. Han kan videreføre det arbeidet Eggen er i gang med, sa styreformann Terje Svendsen til Dagbladet den gangen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer