Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Emil Jönsson går verdenscupavslutningen tross blodpropp

Jönsson fikk blodpropp i beinet

Den svenske langrennsprofilen Emil Jönsson har fått påvist en blodpropp i beinet. Likevel satser på han å gå i verdenscupavslutningen i Falun.

BLODPROPP: Emil Jönsson fikk blodpropp i foten i Åre. Det skal imidlertid ikke være alvorlig og svensken tar sikte på å gå verdenscupavslutningen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BLODPROPP: Emil Jönsson fikk blodpropp i foten i Åre. Det skal imidlertid ikke være alvorlig og svensken tar sikte på å gå verdenscupavslutningen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har vært dramatiske dager for Jönsson før avslutningen på hjemmebane. Tirsdag fikk han seg en støkk.

- Jeg hjalp til i Åre i forbindelse med verdenscupavslutningen i alpint for et par dager siden. Jeg gikk rundt i steinharde, kalde bukser i 12-14 timer. Etter hvert kjente jeg meg veldig sliten, og da jeg satt i skiheisen kjente jeg en brennende følelse i kneet. Jeg trodde først at det bare var verk på grunn av trening, sier sprinteren til Expressen.

Det var det ikke. Senere på kvelden hovnet hele foten opp. Jönsson måtte dra til sykehuset, og der fikk han konstatert en liten blodpropp på utsiden av foten.

- Det var utrolig vondt og ømt.

- Det høres jo ekstremt alvorlig ut?

- Det høres verre ut enn det er. Det skal ikke være noen fare. Det er fortsatt litt ømt, men legene har sagt at det skal gå fint. Jeg får lov til å konkurrere i Falun, opplyser 32-åringen, som altså melder seg startklar for fredagens sprint.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!